Sex etter overgangsalderen:

– Jeg jobber med overgangsalder, men det er likevel overraskende å merke det så godt på sin egen kropp

Det sier jordmor Siri von Krogh (58). Nå vil hun få en slutt på tabuet rundt senior-sex og tørre slimhinner.

Jordmor Siri von Krogh har jobbet med kvinnehelse gjennom hele sitt yrkesliv. Likevel var hun overrasket over hvor godt hun merket overgangsalderen på egen kropp. Foto: Privat
Jordmor Siri von Krogh har jobbet med kvinnehelse gjennom hele sitt yrkesliv. Likevel var hun overrasket over hvor godt hun merket overgangsalderen på egen kropp. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Selv hadde von Krogh sin siste mens for rundt fem år siden, og etter det har hun hatt perioder med alt fra tørre slimhinner og nedsatt sexlyst til smerter under samleie, svettetokter og mindre energi.

– Overgangsalderen startet da jeg var 48 år. Den merket jeg først ved at jeg plutselig begynte å svette mye mer enn tidligere. Jeg hadde også en del humørsvingninger, og sinnsstemningen gikk brått opp og ned. Jeg var mye hissig. Heldigvis har jeg en lojal ektemann, så det med hissigheten har ikke kommet fram på alvor før nå i ettertid, sier von Krogh og ler.

Hun jobber til daglig som jordmor, og driver nettstedene altformamma.no og overgang.no. Sistnevnte startet hun opp sammen med sin kollega Åsle-Marit Ullern for tolv år siden.

Å dyrke aldringen

Von Krogh mener overgangsalderen er altfor lite snakket om, og de tingene kvinner tror man er alene om, oppleves alltid vanskeligere enn de man vet at andre også sliter med. Dette er mye av grunnen til at emner som seniorsex fortsatt er såpass tabubelagt, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.