Kreft

- Jeg kan ikke tro det; jeg overvant den helvetes kreften!

Pilatesinstruktør Amy (45) med gladmelding etter fem måneder langt mareritt.

KREFT: Den amerikanske pilatesinstruktøren Amy Jordan er endelig kreftfri. VIDEO: YouTube Vis mer
Publisert

I tillegg til å ha fått livet snudd opp ned som følge av den pågående koronapandemien, har den amerikanske pilatesinstruktøren Amy Jordan (45) de siste månedene kjempet sin egen kamp - mot kreften.

Det hele startet med en helt vanlig time hos gynekologen på tampen av sommeren. De gynekologiske undersøkelsene viste at tobarnsmoren Amy hadde en 5 centimeter stor kreftsvulst på livmorhalsen.

Behandlig ble satt i gang umiddelbart.

Nå, fem måneder senere, kan Amy se tilbake på sin livs tøffeste periode og den aller hardeste kampen hun har utkjempet. I et innlegg på Instagram publisert i slutten av november, oppdaterer hun følgerne side med gladmeldingen.

«Jeg kan fremdeles ikke tro det; jeg overvant kreften».

«Jeg. Overvant. Den. Helvetes. Kreften.».

«De siste månedene har vært en skikkelig ut-av-meg-sjæl-opplevelse. Det er vanskelig å tro at dette nå er en del av min historie. Jeg er i dag evig takknemlig over at jeg kan se tilbake på det fra denne siden. Den siden av livet der jeg er i ekstase over å være i live, kan feire med mine barn, og på vei tilbake til en sterk og levende kropp. Støtten jeg har hatt rundt meg (les: fra deg!), har vært avgjørende for at jeg har klart å kjempe denne kampen».

- Jeg ønsker å normalisere det å ikke ha hår

Før sykdommen var Amy en aktiv pilatesinstruktør, og er CEO i pilatesstudio WundaBar, som har filialer både i New York og i Los Angeles. Pilates begynte hun med i 2006, da hun gikk gjennom en tøff periode i livet.

I et annet innlegg publisert på Instagram denne høsten, skriver Amy at hun til tross for motgang, har tatt lærdom av hendelsen.

«Kreftsykdommen kommer ikke til å få en «Årets favorittlærer»-kopp fra meg til jul i år, men man skal ikke kimse av at man likevel tar med seg lærdom ... uansett om man liker det, eller ei. Det viktigste jeg har lært så langt, er hvordan man evner å finne ro i kaoset. At uansett hva som skjer, så kan man velge å lukke øynene, trekke pusten dypt og rette takknemlighet mot de som hjelper meg med å heales.».

«Jeg har ofte tatt meg selv i å le av hvor absurd behandlingsregimet mitt har vært - samtidig som jeg har grått. Jeg er trist, og håpfull. Jeg er klar til å kjempe, og samtidig så ønsker jeg å gi opp. Jeg blir redd, men finner likevel mot. Det er så mange følelser på én gang.».

Men etter fem lange måneder er endelig tobarnsmoren Amy på vei til en normal hverdag igjen, uten kreftsykdommen hengende over seg.

For Amy har det vært viktig å være åpen om kreftsykdommen - for å fjerne stigma.

- Jeg vil vise hva kreft gjør mot en kropp. Jeg vil normalisere det å gå gjennom en helserelatert krise. Jeg ønsker å normalisere det å ikke ha hår ... Den delen av reisen er ofte skjult. Vi vet at folk blir syke, men de skjuler det med å bruke parykk eller dekke over arrene, eller rett og slett ikke vise denne delen av sykdommen, sier Amy i et intervju med Today.

Her i Norge har Kreftforeningen opprettet #sjekkdeg-kampanjen - der budskap er enkelt: ring legen, ta livmorhalsprøve, unngå livmorhalskreft. Antall kvinner som tar livmorhalsprøve har økt siden kampanjen startet i 2015, og mange har unngått å få livmorhalskreft. Les mer her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer