Vekttap

- Jeg kjenner ikke meg selv igjen på gamle bilder

Helene Drage åpner opp om sitt komplekse forhold til kroppen og vektnedgangen.

VEKTTAP: - Det vil alltid være ting å jobbe med, men det handler om å også sette pris på hvor langt man har kommet, sier Helene Drage. Foto: Privat.
VEKTTAP: - Det vil alltid være ting å jobbe med, men det handler om å også sette pris på hvor langt man har kommet, sier Helene Drage. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

- Det er ikke ofte jeg legger ut før/etter bilder lenger for det blir en del fokus på kropp, skriver Helene Drage, personlig trener og influenser, på Instagram torsdag.

Likevel velger hun å gjøre nettopp dette, og legger ut to sidestilte bilder av seg selv som viser en tydelig vektnedgang.

- Når jeg ser bilder, kjenner jeg meg ikke igjen. Samtidig gjør det meg takknemlig for veien jeg har gått, og det gir motivasjon til å fortsette, sier hun.

Lov å være stolt

Videre skriver Drage at hun velger å dele disse bildene for å vise at endringer over tid gir resultater. Ikke bare i klesstørrelse men også mental og fysisk helse.

- Du må ikke gjøre alt riktig til enhver tid. Du kan prøve, feile og prøve igjen. Gå 14 skritt tilbake men likevel komme frem til slutt, utdyper hun.

Drage får full støtte i kommentarfeltet, som mener hun har lov til å være stolt over innsats hun har lagt ned.

- Når fokuset er på livsendring så synes jeg ikke det er fokus på kropp på en negativ måte, skriver en av hennes følgere.

Til KK sier Drage at det er viktig for henne å få frem at selv om det fysiske synes mest, så har det skjedd mye annet.

- Følgerne mine har sett meg feile og prøve nye ting, men jeg har alltid sett fremover. Man må ikke gjøre alt perfekt.

Spiseforstyrrelse

Det er en del grep som utgjør forskjellen mellom det første bildet fra 2018 og i dag, forteller Drage.

- En slankeoperasjon i 2018 har gitt meg ekstra verktøy med tanke på at jeg må begrense mat inntaket. Mange tror en slankeoperasjon er en kjapp løsning, men sannheten er at man må jobbe like hardt for å gå ned og holde seg der over tid, sier hun.

Drage har dessuten prøvd mange ulike måter å spise på og trent styrke hele veien.

- Mat har alltid vært en utfordring, og da jeg først godtok at jeg har en spiseforstyrrelse begynte det å løsne. Jeg har gått til behandling gjennom Rådgivning om spiseforstyrrelser, prøvd hypnoterapi og jobbet med å se min egenverdi uten å fokusere på utseende.

Hjemmeferie

Drage vil ikke bare inspirere til sunn livsstil, i sommer slo hun også et slag for å normalisere hjemmeferier.

- Om vi er hjemme eller i Hellas, har ingenting å si for toåringen så lenge vi er sammen. Her har hun besteforeldre, tanter og onkel som vil være med henne, og som kan gi oss et avbrekk, sa hun til KK den gangen.

Drage mente det var viktig å vise at en ferie hvor man «bare» er hjemme ikke er noen nedtur, spesielt med tanke på dagens økonomi.

- Når jeg tenker tilbake på min egen barndom så er det minnene om teltturer i hagen, turer på stranda og de tingene vi gjorde sammen som familie som skiller seg ut, uttalte hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer