Skin positivity

- Jeg kjente sterk avsky mot meg selv og huden min

Sofia Grahn har i mange år slitt med alvorlig akne. Nå vil hun ikke lenger gjemme seg bak tykke lag med sminke.

SKIN POSITIVITY: Sofia er en del av «skin positivity» bevegelsen, som deler ufiltrerte bilder av problemhud på Instagram. FOTO: Privat
SKIN POSITIVITY: Sofia er en del av «skin positivity» bevegelsen, som deler ufiltrerte bilder av problemhud på Instagram. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

En ny bevegelse har fått fotfeste i sosiale medier. «Skin positivity», eller hudpositivitet på norsk, handler om å publisere bilder som viser hvordan huden vår egentlig ser ut – uten et tykt lag med sminke og uten retusjering eller bruk av filter.

Skin positivity handler om selvkjærlighet og å redusere skam forbundet med alle mulige hudtilstander som ikke faller innenfor de typiske skjønnhetsidealene. Alt fra hudsykdommer som akne og rosacea til vanlige hudtilstander som rynker, arrdannelser og hudtekstur.

Påvirket den mentale helsen

Svenske Sofia Grahn (26) er en av dem som under #skinpositivity deler bilder av seg selv på Instagram. Hun forteller at hun først begynte å få kviser i puberteten, men at hun vokste problemene av seg.

Som 20-åring fikk hun imidlertid en ny oppblomstring av akne og denne gangen var det en mye verre variant. Huden var mer betent, øm og smertefull.

I 2018 var akneproblemet så ille at det i tillegg til fysisk ubehag også gikk ut over den mentale helsen hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer