Kjærlighetsspråk:

- Jeg møter flere par med ulike kjærlighetsspråk, enn par som har det samme

Derfor er det viktig at du vet hvordan partneren din kommuniserer kjærlighet og omsorg.

KJÆRLIGHETSSPRÅK: Setter du mest pris på nærhet, gaver eller anerkjennende ord? Det kan det være lurt å finne ut av! FOTO: Shutterstock
KJÆRLIGHETSSPRÅK: Setter du mest pris på nærhet, gaver eller anerkjennende ord? Det kan det være lurt å finne ut av! FOTO: Shutterstock Vis mer
Publisert

Vet du akkurat hvordan du skal glede partneren din? Eller kanskje dere ofte møter på misforståelser fordi dere viser kjærlighet og anerkjennelse på forskjellige måter? Da kan det være at dere har forskjellig kjærlighetsspråk.

Den amerikanske psykologen og forfatteren Gary Chapman er kjent for konseptet om «de fem kjærlighetsspråkene». Det handler om hvordan du uttrykker omsorg og kjærlighet overfor partneren din, og at du må bruke et språk som partneren forstår. Vi har nemlig forskjellige måter å vise, og å ta i mot, kjærlighet og omsorg.

LES OGSÅ: Parterapeutens beste råd for å få et godt forhold

De fem kjærlighetsspråkene

Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) har på sine nettsider gjengitt de fem kjærlighetsspråkene som Chapman tar for seg i boken «Kjærlighetens fem språk: hvordan uttrykke hjertevarme overfor den du er glad i». Her kommer en oversikt over de fem språkene. Kanskje du kjenner deg igjen i én eller flere av dem? Og - hvor viktig er det at du og kjæresten din forstår hverandres språk?

1. Anerkjennende ordDet vi sier til hverandre som anerkjenner den andres personlighet, handlinger, holdninger eller verdier. Mange trenger å høre at man er ønsket og elsket. Ved å anerkjenne partneren din, viser du din støtte og hvorfor du liker å være sammen med akkurat ham eller henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer