Kvinnekroppen

- Jeg skjønte at jeg hadde hatet magen min i 30 år

Forfatter Hilde Østby måtte bli 45 år før hun sluttet å holde inn magen.

HATET MAGEN SIN: Forfatter Hilde Østby brukte mye tid og krefter på å skjule magen sin, slik klarte hun å endre det negative tankemønsteret. FOTO: Kagge Forlag
HATET MAGEN SIN: Forfatter Hilde Østby brukte mye tid og krefter på å skjule magen sin, slik klarte hun å endre det negative tankemønsteret. FOTO: Kagge Forlag Vis mer
Publisert

Kjøper du kun klær i mørke farger fordi de får deg til å se tynnere ut? Eller sørger du for at plaggene dine alltid er løstsittende slik at de skjuler magen?

Klær er ikke bare varme, pynt og en måte å uttrykke seg på, for mange er det også en måte å skjule de delene av kroppen som vi er misfornøyde med. Kanskje aller mest magen, da flere undersøkelser viser at magen er blant de kroppsdelene vi kvinner helst ønsker å endre.

Mest opptatt av å skjule magen

Forfatter Hilde Østby beskriver seg selv som en kvinne som egentlig ikke er så opptatt av utseendet sitt, og forteller at hun foretrekker å spandere tiden sin på en god bok fremfor sminke og klær.

Men da hun som 45-åring så tilbake på hva hun hadde oppnådd så langt i livet sitt, kom hun frem til en overraskende innsikt; det var nøyaktig 30 år siden hun begynte å hate magen sin.

– Jeg ble så sjokkert da jeg skjønte at jeg alltid hadde tatt for gitt at det var noe galt med magen min. Jeg har bestandig tenkt at jeg burde slanke meg, at jeg burde se ut som en annen og at det var noe feil med meg, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer