Ned i vekt:

- Jeg synes jeg ser dødsbra ut på bildet

Instagram slettet 20-åringens imponerende transformasjonsbilde. - Det suger at folk er så negative!

NED I VEKT: I to år har Morgan Bartley (20) jobbet hardt for å gå ned i vekt. Da hun skulle dele framgangen sin på Instagram valgte bildetjenesten derimot å slette bildet hennes. Foto: Skjermdump: Instagram
NED I VEKT: I to år har Morgan Bartley (20) jobbet hardt for å gå ned i vekt. Da hun skulle dele framgangen sin på Instagram valgte bildetjenesten derimot å slette bildet hennes. Foto: Skjermdump: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sosiale medier florerer av lettkledd-bilder og de siste årene har flere valgt å bruke blant annet Instagram til å legge ut bilder av sine store livsstilsforandringer. (Psst: Dette gjør sosiale medier med selvbildet vårt!)

Bildedelingstjenesten har egne retningslinjer når det kommer til hva som ansees som «lovlige» bilder å dele, og vi vet at flere kjendiser har fått bildene sine slettet når de for eksempel har vist (hva Instagram mener er) for mye nakenhet. Likevel er det enkelte som får lov til å dele både det ene og det andre - bare se alle de gangene Kim Kardashian har kastet klærne!

Derfor ble vi i KK.no-redaksjonen lettere sjokkert da vi leste om Morgan Bartley (20). Den knalltøffe jenta fra California har nemlig gått ned over 50 kilo de siste årene - en reise hun har dokumentert via sin Instagram-profil. Men da hun i fjor sommer la ut et «før-og-etter»-bilde av seg selv i bikini, valgte Instagram å slette bildet - helt uten grunn. (Se bildet lengre ned i saken!)

LES OGSÅ: Du vil ikke tro hvor mye jentene tjener på ETT Instagram-innlegg!

På Instagrams nettsider står det under retningslinjer følgende informasjon:

«Vi vet at folk av og til har lyst til å dele kunstneriske eller kreative bilder som viser nakenhet, men av en rekke grunner tillater vi ikke nakenhet på Instagram. Dette omfatter bilder, videoer og en del digitalt opprettet innhold som viser seksuell omgang, kjønnsorganer og nærbilder av helt nakne rumpeballer. Det omfatter også enkelte bilder av kvinnelige brystvorter, men bilder av arr etter brystfjerningsoperasjoner (mastektomi) og kvinner som ammer er tillatt. Nakenhet er også OK i bilder av malerier og skulpturer».

LES OGSÅ: «Det er nok misvisende bilder av kvinnekroppen som det er, og jeg vil ikke bidra til flere»

Men ser du på bildet Morgan delte (og la ut på nytt etter det ble slettet) bryter det ikke akkurat med reglene. Dette er noe 19-åringen selv også reagerte på:

Jeg synes jeg ser dødsbra ut i badedrakt

- Noen tok seg tid til å rapportere dette bildet og få det slettet. Det suger at folk uttrykker negativitet mot noe som kun har positive intensjoner. La aldri noe hindre deg i å leve livet ditt (...). Ja, jeg har gått ned over 50 kilo, og jeg synes jeg ser dødsbra ut i badedrakt.

LES OGSÅ: Usikkerheten førte til at Khloé Kardashian la om livsstilen og fikk kroppen alle snakker om

- Vil inspirere andre

Til Cosmopolitan forteller hun at hun ble sjokkert da Instagram valgte å slette bildet hennes.

- Jeg deler min reise på nettet i håp om å inspirere andre til å ta kontroll over sine egne liv. Så jeg ble knust og veldig overrasket da Instagram slettet dette innlegget fra kontoen min.

I en video hun har postet på sin YouTube-kanal forteller hun åpent om sin vektnedgang, som allerede begynte i 2015. Etter en fedmeoperasjon (gastrisk bypass) har hun de siste tre årene fulgt en streng diett og begynt å trene. (Psst: – Det er mange som ser på gastrisk bypass som en enkel løsning og juks. Det på ingen måte enkelt, men en siste utvei)

LES OGSÅ: Denne øyenbrynstrenden tar helt av på Instagram

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer