Coronavirus i Norge

«Jeg trodde det var en god idé å reise på hytta. Jeg tok feil.»

KOMMENTAR: Vi er flere som har tatt dårlige avgjørelser i en svært kaotisk tid. Skam og hets er det siste vi trenger.

Jeg tenker alltid at det er en god idé å dra hit. Denne gangen tok jeg feil. Bildet er fra en tidligere tur, nå er det ikke mye vinter å spore her. Foto: Birgitte Hoff Lysholm
Jeg tenker alltid at det er en god idé å dra hit. Denne gangen tok jeg feil. Bildet er fra en tidligere tur, nå er det ikke mye vinter å spore her. Foto: Birgitte Hoff Lysholm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Ja, jeg dro på hytta. Siden sommerhuset i skogen ble kjøpt for ti år siden har den vært min beredskapsplan nummer én. Om russerne kommer, om et cyberangrep får byen til å knele, om krisa inntreffer.

Vi dro idet skolene stengte, før noen i det hele tatt hadde nevnt at dette kunne være dumt. Ungene og jeg pakket for å kunne være borte lenge, jeg allierte meg med naboen om vedleveranse og nærbutikken om tilgang på mat. Jeg varslet de vi kjenner i bygda om at vi var der, men hadde satt oss sjøl i en høyst sjølpåført karantene. Vi har ingen kjente smittepunkter, ingen symptomer, ingen utenlandsreise i bagasjen, men likevel. Jeg skulle ikke være den som bragte pesten til bygda.

Les også: Ikke gå på besøk

Ingen rom for egne beslutninger

Vi er en av de mange som har familiemedlemmer med nedsatt immunforsvar. Derfor kan du si at det var en grad av egoisme i flukten vår: Vi ville unngå å bli sjuke. Dessuten har vi bedre boltreplass rundt hytta enn vi har i leiligheten i byen, så det er ingen tvil om hvor arbeidsdagene hadde blitt mest effektive.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer