Mette fikk hjerteinfarkt

– Jeg trodde ikke at dette kunne ramme meg

Livet ble snudd på hodet for Mette Storsveen (49) da hun ble rammet av et hjerteinfarkt under koronapandemien.

FIKK HJERTEINFARKT: 13 000 personer rammes hvert år. Da Mette fikk hjerteinfarkt trodde hun først det var snakk om en allergisk reaksjon. Foto: Ellen Johanne Jarli
FIKK HJERTEINFARKT: 13 000 personer rammes hvert år. Da Mette fikk hjerteinfarkt trodde hun først det var snakk om en allergisk reaksjon. Foto: Ellen Johanne Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Smertene i venstre arm skyldtes helt sikkert all strikkingen, tenkte hun. For Mette følte seg både sterk og frisk. Men en vårdag i fjor ble livet snudd på hodet.

– Vi kan ta med oss kaffen ut i solen. Der er det litt roligere, sier Mette Storsveen (49) fra Brumunddal.

Tapas-restauranten, hvor hun er daglig leder, har endelig åpnet dørene igjen. Nå som det går mot lunsjtid, er det fullt rundt flere av bordene. Mette viser vei gjennom det hyggelige lokalet i sentrum av Brumunddal, og ut til plassen som ligger badet i sol.

– Jeg har alltid likt å jobbe og har nok verdens beste arbeidsplass, smiler hun. Men at hun skulle jobbe seg syk, hadde hun aldri trodd.

Fikk ikke puste

Vi er tilbake i april 2020. Norge har vært nedstengt i en snau måned på grunn av koronapandemien. For Mette og mannen er hverdagen snudd på hodet. Begge er permittert fra jobb.

Nå prøver de å fylle dagene så godt de kan, med meningsfulle gjøremål. Huset har fått et nødvendig strøk med maling, og de to barnebarna er stadig på lekebesøk i hagen. Mette har akkurat fulgt dem hjem – en kort gåtur unna – da det plutselig skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.