Ensomhet

- Jeg tror ikke på sex som en hobby

Peder Kjøs har skrevet den boka som til nå har vært den vanskeligste. Om ensomhet i en tid der ingen vil bli sett alene.

PEDER KJØS: Psykologen kjent fra TV-serien «Jeg mot meg» mener det finnes mange former for ensomhet. Men at vi lever i en kald tid? Nei, det er han helt uenig i. FOTO: Thomas Brun
PEDER KJØS: Psykologen kjent fra TV-serien «Jeg mot meg» mener det finnes mange former for ensomhet. Men at vi lever i en kald tid? Nei, det er han helt uenig i. FOTO: Thomas Brun Vis mer
Publisert

«Jeg hadde bare lyst til å møte noen og så ha sex, og så dra igjen, jeg.»

Det er en kvinne i 30-årene, mor til to barn som hun har annenhver uke, som i samtale med psykolog Peder Kjøs kjent fra tv-programmet «Jeg mot meg», og som tidligere spaltist i KK blant annet, forteller at en av fritidsinteressene hennes er å møte menn og kanskje ha sex med dem. «Dersom hun får lyst og det passer.»

Samtalen er gjengitt i boka «Alene», som ifølge Kjøs selv dypest sett handler om ensomheten vi alle bærer med oss, og som vi for øvrig aldri vil bli kvitt. En bok som ikke må forveksles med en klassisk selvhjelpsbok, ifølge psykologen.

- Denne boka heter ikke« veien ut av ensomheten » eller noe sånt, for jeg tror ikke at det er noen vei ut av det.

- Hva mener du? Finnes det ikke hjelp å få?

- Det er ikke en vei ut av det å innimellom kjenne på ensomhet nei, det er en faktor i livet vi er nødt til å leve med alle sammen. Vi er alle nødt til å forholde oss til at vi dypest sett, helt innerst i oss selv - har er rom hvor ingen når inn, sier psykologen og påpeker at dette er helt naturlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer