Øyelokkløft:

- Jeg var en trafikkfare på grunn av tunge øyelokk

- Dette er IKKE en skjønnhetsoperasjon, insisterer Marlene (50).

Marlene Rindå Jikita var 43 da hun oppdaget at det ikke var øynene som gjorde at hun så dårlig - det var de tunge øyelokkene. Foto: Mats Fogeman
Marlene Rindå Jikita var 43 da hun oppdaget at det ikke var øynene som gjorde at hun så dårlig - det var de tunge øyelokkene. Foto: Mats Fogeman Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Egentlig gikk Marlene Rindå Jikita (50) til legen fordi hun ønsket en synskorrigerende operasjon. Hun var så nærsynt, og drømte om å kaste brillene. Men hos øyelegen fikk hun sjokk. Han mente nemlig at hun var en trafikkfare - og det handlet ikke om nærsynthet:

Marlenes synsfeil skyldtes øyelokk som var så tunge at de innskrenket synsfeltet.

– «Deg vil jeg ikke møte i trafikken. Du ser jo ingenting. Om ikke du gjør noe med de hengende øyelokkene, kommer du til å få problem med både nakke og øyne,» sa han. Jeg ble paff, det var absolutt ikke noe jeg hadde lagt merke til, forteller Marlene.

Skygget for sikten

Øyelokkene våre styres med en muskel som er festet med en sene. Med årene kan senen bli slappere og lengre, noe som fører til at muskelen ikke lenger klarer å holde øyelokket oppe. Marlene hadde uflaks og fikk tunge øyelokk uvanlig tidlig.

En synsfeltundersøkelse viste at hun knapt så noe som helst verken oppover eller til sidene. En operasjon var helt enkelt nødvendig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer