Iskra Lawrence

- Jeg var mer usunn da jeg var en størrelse 8 enn nå som jeg er størrelse 14

Plus size-modell Iskra Lawrence (25) har kjempet lenge for å få et naturlig forhold til kroppen sin.

Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje hørt navnet Iskra Lawrence før. Den britiske plus size- modellen er kjent for sin formfulle kropp og har blant annet frontet en uretusjert kampanje for det populære undertøysmerket Aerie. 

I tillegg til å ha en fremadstormende som modell, er hun også aktiv på sosiale medier når det kommer «body-shaming», altså nettroll som omtaler andres vekt og størrelse negativt. Hun har åpent fortalt om da hun allerede som 15-åring ble dumpet av et modellbyrå fordi de mente hoftene hennes var for store. (Tidligere Victoria's Secret-engel Barbara Palvin ble også kalt «feit» på sosiale medier...)

Nå jobber hun hardt for at jenter og kvinner skal elske formene sine. I et ferskt intervju med «This Morning» forteller 25-åringen at hun i mange år slet med eget kroppsbilde fordi hun har blitt møtt med forestillingen om at hun må være tynn for å være perfekt. Dette har hun nå lagt bak seg og omfavner sin egen kropp. 

- Jeg har brukt mange år på å kjempe mot og med kroppen min. Å se at bilder har blitt retusjert i Photoshop har gjort at jeg har hatt problemer med mitt eget kroppsbilde. Jeg så at beina mine ble smalere, armene mine var halvert og huden min var plettfri. Da begynte jeg jo å tenke at det var noe galt med disse tingene, forteller hun og legger til:

- Vi er ikke født til å tenkte at disse tingene ved oss er feil, vi blir fortalt det av samfunnet, media og presset fra sosiale medier. Derfor vil jeg legge ut bilder som ikke er retusjert, så jenter kan se at vi alle er ekte.

LES OGSÅ: Rita Ora (25) : - Jeg er ikke den tynneste personen i verden, men jeg prøver heller ikke å være det

- Tenkte jeg måtte være slank for å være modell 

I intervjuet med TV-programmet forteller hun åpenhjertig om da hun som ung og ny modell i bransjen ønsket å se ut som modellene hun så i media - som var høye og tynne. 

- Jeg prøvde å endre på alt fordi jeg tenkte at jeg måtte være slank for å være modell. Jeg tok noen drastiske tiltak, men jeg var ung og visste ikke hva det å være sunn var. Da jeg kom ned til en størrelse 8 var jeg mer usunn enn hva jeg er nå i en størrelse 14. 

Den vakre modellen er også engasjert i kampen mot netthetsere og mobbere på nett, noe hun tydelig gir uttrykk for blant annet på Instagram. Tidligere i år delte hun en video med sine 2,4 millioner følgere hvor hun slo tilbake mot netthaterne som har kalt henne «feit». 

- Dette er for alle som har blitt kalt feite. Meninger er som rumpehull - alle har et, skriver hun til videoen. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer