Blodpropp

- Jeg var overbevist om at jeg skulle dø

Da gravide Malin ble blå over store deler av låret, var legene overbevist om at hun hadde blodpropp.

BLODPROPP: Malin var overbevist om at hun hadde blodpropp. Foto: Privat
BLODPROPP: Malin var overbevist om at hun hadde blodpropp. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Malin Haraldsen (27) er gravid i uke 22, noe som medfører at hun har hyppige toalettbesøk. For noen få dager siden gikk hun på toalettet rundt midnatt. Da hun gikk på toalettet igjen en times tid senere, oppdaget hun at hun var blå oppover lårene. Det så ut som svære blåmerker.

- Jeg syntes det var så rart, fordi jeg ikke hadde noen smerter der.

BLÅ: Malin ble veldig bekymret da hun så blåfargen på lårene. Foto: Privat
BLÅ: Malin ble veldig bekymret da hun så blåfargen på lårene. Foto: Privat Vis mer

For cirka fire måneder siden var hun hos legen og tok blodprøver, som viste at hun hadde litt forhøyede verdier som kunne tyde på blodpropp.

- Jeg fikk beskjed om at dersom jeg fikk blåmerker, og om jeg fikk hvite flekker i huden, kunne det være tegn på blodpropp. Da skulle jeg ta kontakt med én gang.

Rett på legevakten

Malin ble naturligvis bekymret, og spurte om forloveden kunne ringe til legevakten. Hun var på besøk hos han i Danmark, og tenkte det var fint at han som kan språket snakket med dem.

- Vi fikk beskjed om å dra dit med én gang, sier Malin.

Fremme på legevakten ble det tatt ulike prøver. Malin forklarer at blodprosenten var noe forhøyet – som jo er et symptom på blodpropp. I løpet av de neste timene ble også fingrene til Malin mer og mer blå.

BLÅ: Også fingrene til Malin ble blå. Foto: Privat
BLÅ: Også fingrene til Malin ble blå. Foto: Privat Vis mer

- Legene tok det veldig seriøst, og de var nesten helt sikre på at jeg hadde blodpropp. Jeg var overbevist om at jeg skulle dø! Jeg ringte pappa, mens jeg gråt og forklarte at jeg sannsynligvis hadde blodpropp.

Flaut

Malin ble lagt inn på sykehuset. Lørdag morgen ble det tatt ultralydundersøkelser, og så skulle hun få sprøyter med blodfortynnende. Legen renset låret hennes med en bomullspad med alkohol, og satte sprøyta.

- Da han tørket over igjen etter sprøyta, kom det masse blåfarge på bomullspaden. Begge to ble ganske overrasket, og han hentet en våtserviett og tørket over en gang til. Da forsvant fargen av, forklarer Malin.

Det var buksene fra Shein som hadde farget av på huden.

- Det er det flaueste jeg har opplevd i hele mitt liv!

Det var to leger inne på rommet da dette skjedde, og årsaken var et faktum.

- Begge to syntes det var ekstremt morsomt. De hadde hatt en forferdelig natt på jobb, og de spurte spesifikt om å få min sak. Det var jo litt spesielt med en ung, norsk gravid kvinne som trolig hadde blodpropp. Og så var det bare buksene… jeg tror vi lo i 30 minutter. De tok det veldig fint, ler hun.

Veldig rart

Buksene ble kjøpt på Shein for rett over hundrelappen. Malin har vasket den to ganger, så hun synes det er veldig rart at de svertet av så mye.

- Jeg klarer ikke å forstå det. Samboeren min dro også hånda over og skrapet på buksa, uten at han fikk noe farge på fingrene.

- Kommer du til å bruke buksene igjen?

- Nei, de gikk rett i søpla! Jeg tør ikke å bruke dem igjen. Jeg er fortsatt blå på lårene, ler hun.

KK har tidligere skrevet om at kritikken har haglet mot den kinesiske ultra fast fashion-giganten. Den gang var det miljøorganisasjonen Greenpeace som advarte mot klær fra Shein etter funn av farlige stoffer. Ifølge en studie Inneholder klær fra den populære kinesiske ultra fast fashion-giganten farlige og ulovlige kjemikaler.

Gått viralt

Tross flausen, er Malin veldig glad for at det ikke var blodpropp eller noe annet alvorlig.

- Det er jo veldig morsomt også. Jeg måtte bare lage en Tiktok-video, og den har virkelig gått viralt. Det er helt sprøtt.

Akkurat nå, har videoen blitt sett over 9 millioner ganger.

- Folk synes det er veldig morsomt, men mange er bekymret for sykehusregningen. Det er heldigvis likt som i Norge, så det ble ingen stor regning på meg, sier hun.

Til info: KK har forsøkt å få kontakt med Shein, uten å lykkes.

I en tidligere KK-artikkel har pressekontakt for Shein, Charlene Lee, sagt at selskapet regelmessig tester produkter som klær, kosmetikk og barneklær for kjemikalier.

- I 2022 samarbeidet vi med globalt anerkjente laboratorier som ITS, SGS, BV og TUV, for å gjennomføre over 300 000 kjemiske sikkerhetstester på klesprodukter, sammen med tester for kosmetikk, barneklær og andre produkter – brudd blir umiddelbart rettet, skriver hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet