Etter kreft

- Jeg var slapp og forkjøla hele tiden

Liss opplevde både kreft og en alvorlig bilulykke. Men for å begynne å ta hensyn til seg selv, måtte hun høre noen helt klare ord.

RAMMET: Da Liss hadde kommet seg gjennom kreftbehandling, følte hun seg slett ikke frisk. Så rammet bilulykken. FOTO: Privat
RAMMET: Da Liss hadde kommet seg gjennom kreftbehandling, følte hun seg slett ikke frisk. Så rammet bilulykken. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

2013 bodde Liss Berge i Vestby, sammen med sitt yngste barn, som da var ti år. De to eldste hadde flyttet hjemmefra. Liss hadde vært med og bygget opp Kid Interiør på Vestby Storsenter, og butikken ble åpnet med brask og bram i mars.

– Jeg trodde jeg var både uerstattelig og udødelig som butikksjef, og jobbet altfor mye, sier Liss.

– Men det var ikke det som nesten tok livet av meg.

Bare en fettkul?

I juni samme år kjente Liss en kul i brystet. Hun tok seg tid til å gå til legen for å få sjekket kulen, som bare var en helt ufarlig fettkul.

– Men den andre kulen du har må vi undersøke, sa legen.

Liss hadde ikke oppdaget at hun hadde to kuler i samme bryst, men møtte opp til timen hun raskt fikk på Ahus, der de tok ultralyd og scanning.

– Denne kulen må fjernes, det er kreft, hørte Liss en stemme som sa.

En haug av katastrofetanker raste gjennom hodet hennes. Skulle hun dø? Verden raste sammen. Dette var en fredag, og Liss fikk beskjed om operasjon påfølgende mandag. Det hadde hun egentlig ikke tid til, da skulle hun jo ha personalmøte. Dessuten måtte dette være en feil. Liss var jo frisk. Men overlegen kom ikke og fortalte at prøvene var forbyttet, slik Liss håpet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer