Derfor blir du hekta på kjærlighet:

- Jeg var som en rusmisbruker på avvenning

Kristina ble hekta på en mann som ikke var bra for henne. – Forelskelsesmolekylene minner om kokain og amfetamin, bekrefter professor.

MÅ KUTTE TVERT: – Det eneste som hjelper er å kutte tvert, dersom du skal komme deg videre, sier forfatter og samlivsterapeut Sissel Gran. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
MÅ KUTTE TVERT: – Det eneste som hjelper er å kutte tvert, dersom du skal komme deg videre, sier forfatter og samlivsterapeut Sissel Gran. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I noen forhold kan magen kjennes ut som en sentrifuge på full styrke. Du kjenner deg like sårbar som en spurv som vipper på en grein i blåst. Alene. Men likevel går du ikke. Du vil ha mer. Bare ett minutt til av det dere hadde sammen til å begynne med. Bare én omgang til med heftig sex.

Denne følelsen har «Kristina» - og mange andre - kjent på. Hun innledet for flere år siden et forhold til en mann som drev henne til å gjøre ting hun ellers aldri ville ha gjort.

– Jeg ble hekta og gjorde ting jeg har skammet meg over, forteller «Kristina», som ikke vil stå fram med navn. Hun er i dag gift med en ny mann og har barn.

Forelsket i hans forelskelse

– Da jeg møtte ham første gang, likte jeg ham ikke. Jeg syntes han var blærete. Men han var en dreven golfspiller, så da han inviterte meg på med på golftur, ble jeg med. Etterpå hadde vi sex for første gang.

– Den første tiden behandlet han meg som en prinsesse. Han var lidenskapelig opptatt av meg. Det var erotisk. Folk så på vår forelskelse med misunnelse. Og jeg ble forelsket i hans forelskelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer