Underlivssmerter

- Jeg vil ikke være «hun som ikke kan ha sex»

Selv om artist Celiin (28) har lyst til å ha sex, går kroppen ofte helt i vranglås.

UNDERLIVSSMERTER: Celine forteller om årevis med smerter under sex, og lite kunnskap i helsevesenet. Foto: Ida Bergersen
UNDERLIVSSMERTER: Celine forteller om årevis med smerter under sex, og lite kunnskap i helsevesenet. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Celine Helgemo (28) opplevde sitt første vaginale traume da hun var 16 år gammel. Hun var på familieferie i Tyrkia, og prøvde iherdig å ta ut tampongen hun sånn halvveis hadde klart å presse inn. Det førte til store smerter.

- Jeg forsøkte panisk å dra ut tampongen, mens jeg gråtkvalt spurte om mamma kunne hente et bind istedenfor.

Selv om Celine slet med å få inn en tampong, tenkte hun likevel at hun skulle klare å ha sex. Alle andre fikk det jo til, tenkte hun. Men det gikk ikke slik hun hadde håpet på. Smertene ble enda mer intense da hun var i en fast relasjon, med jevnlig sex.

- Jeg tror at kroppen og huden ble sjokk-eksponert, og fikk aldri tid til å hente seg inn igjen. Jeg husker spesielt en hendelse fra folkehøgskolen, da jeg ikke kunne være med på en middag, fordi jeg lå på rommet og skalv og gråt av akutte smerter. Jeg var forvirret og redd, fordi jeg ikke skjønte hva som skjedde, men også litt stolt. Fordi jeg var en dame som hadde vill sex.

KK møter Celine på en bar i Oslo sentrum, en tirsdag ettermiddag. Hun «advarer» om at hun er en person som snakker mye, og at hun håndterer det å snakke om vanskelige ting med et smil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.