Bh

Jo, du bør bruke BH

Og velg den klassiske typen.

Du kan fint være sunn uten å være perfeksjonist og fanatiker. Foto: All Over PressAll Over Press
Du kan fint være sunn uten å være perfeksjonist og fanatiker. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Undertøybutikkene er fulle av superlekre myke bh-er uten spiler. De trendy bh-ene kalles ofte tank-topper, og skal bare trekkes over hodet.
 • Er dette årets drøyeste bh-trend?
 • Styr unna de mykeste

  Men dette er en mote det kan være grunn til å være skeptisk til. Særlig når du trener trenger brystene mer støtte enn det en enkel lycratopp kan gi.

  Myten som bør knuses

  Har du blitt fortalt at å gå uten bh gir deg strammere bryster? Glem det. Det er nemlig slik at puppene våre ikke holdes oppe av en eneste muskel, men kun av hud og underliggende vev. Dermed er de også lett påvirkelige av tyngdekraften.- Selv kvinner med A-cup bør alltid bruke bh, sier Joanna Scurr ved Breast Biomechanic Lab ved University of Portsmouth til Marieclaire.com. Hun er sportsforsker, og har dannet Storbritannias første forskningsgruppe innenfor brysthelse.
 • Finn riktig bh til små pupper
 • Finn riktig bh til store pupper
 • Treningsstøtte

  Når du trener er det ekstra viktig å bruke en stødig bh med brede stropper både til skuldre og rundt brystet. - Selv lett jogging kan strekke brystvevet. Og gjentatt strekking kan føre til varig skade, sier Joanna Scurr.

  Slik bevarer du puppene

  Vil du beholde en perfekt kløft, gjør du derfor smart i å alltid velge en bh med spiler. Verken de helt myke bh-ene eller de med formpresset skål gir tilstrekkelig støtte. Husk at det ikke er skulderstroppene som skal gi støtten, men strikken som går rundt kroppen. Her skal den sitte helt tett.
 • Les også: Veien til perfekte pupper
 • Les også: Hollywoods hotteste pupper
 • Litt for mye sprett?

  En annen studie gjort av forsker Joanna Scurr viser at når du løper, beveger puppene mer på seg enn en vanlig bh er i stand til å takle. Pupper flytter også langt mer på seg under trening enn man tidligere har trodd. Før var 16 centimeter var et nøkkeltall. Den reelle lengden er hele 21 centimeter, viser den nye studien.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer