Kaffe kan forebygge diabetes - men bare denne typen

Enda en gladnyhet til alle kaffeelskere!

FLERE HELSEFORDELER: Traktekaffe kan redusere risikoen for en rekke helseproblemer, som depresjon og diabetes. FOTO: NTB Scanpix
FLERE HELSEFORDELER: Traktekaffe kan redusere risikoen for en rekke helseproblemer, som depresjon og diabetes. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvis du er som meg, og ikke føler at dagen kan starte ordentlig før du har slukt minst to kopper kaffe, kan det være godt å vite at det absolutt ikke trenger å være noe negativt. Tidligere forskning har blant annet vist at kaffe påvirker hukommelsen, reduserer risikoen for depresjon og holder hjertet sunt.

Nå viser en ny, svensk studie at kaffe også kan motvirke diabetes type 2, men kun hvis du drikker traktekaffe. Kokekaffe har ikke samme effekten, skriver forskning.no. Det har med andre ord mye å si hvordan du lager kaffen din!

Studien ble gjennomført ved Chalmers tekniska högskola i Gøteborg i samarbeid med Umeå universitet. Resultatet viser at de som drikker to til tre kopper traktekaffe hver dag, har rundt 60 prosent mindre risiko for å få diabetes sammenlignet med dem som drikker mindre enn én kopp.

Grunnen til at traktekaffe er sunnere enn kokekaffe, er at filteret stopper farlige stoffer som cafestol og kahweol, som kan påvirke kolesterolet. Forskerne fant også spesifikke stoffer i blodet til dem som drakk filterkaffe som kan forklare den beskyttende effekten mot diabetes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer