Kaffe:

- Kaffe om morgenen fungerer ikke

Sjekk hvorfor ekspertene fraråder dette.

VENT MED KAFFEN: Ifølge eksperter er det ikke noe vits å drikke kaffe før halvannen time etter du våkner. FOTO: NTB Scanpix
VENT MED KAFFEN: Ifølge eksperter er det ikke noe vits å drikke kaffe før halvannen time etter du våkner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du en av dem som sluker en kopp kaffe så fort du står opp? Da er du ikke alene!

Kaffe regnes som sunt, og vi har mange gode grunner til å innta denne herlige drikken. Den kan ha en positiv effekt på hukommelsen, redusere risikoen for Alzheimers og demens, og reduserer også risikoen for depresjon. Men hvis du drikker kaffe så fort du våkner, bør du vite at det mest sannsynlig har liten effekt.

Ifølge den kliniske psykologen og «søvndoktoren» Michael Breus, er det nemlig ikke noe poeng.

- For det første er du veldig dehydrert. Når du søver så mister man mye vann, så man bør aboslutt mye heller starte dagen med et glass vann. Det vil gjøre kroppen mer hydrert etter natten, sier Michael Breaus til Huffington Post.

I tillegg sier søvnekspert Els van der Helm at det ikke heller har noen oppkvikkende effekt.

- Med en gang du våkner er kroppen i en veldig «groggy» tilstand, noe som gjør at koffein ikke fungerer de første 30 minuttene etter du våkner opp, sier han.

LES OGSÅ: Når du drikker kaffen din er avgjørende

Forstyrrer hormonbalansen

Mange av oss er rett og slett avhengig av kaffe for å få en god start på dagen. Men eræringsfysiolog ved Oslo Universitetssykehus, Malén Gudbrandsgard, sier seg enig i uttalelsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer