Bakteriefelle

Kaffemaskinen din kan være en bakteriefelle

Før du nyter din neste kopp kaffe, er det særlig én ting du bør være klar over.

BAKTERIEFELLE: Før du nyter din neste kopp kaffe, er det særlig én ting du bør være obs på. FOTO: NTB
BAKTERIEFELLE: Før du nyter din neste kopp kaffe, er det særlig én ting du bør være obs på. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Enten du har sovet ut og våkner en sen lørdag morgen, eller er oppe og nikker tidlig en stressende mandag, er det lite som frister mer enn dagens første kopp med deilig, varm kaffe.

At vi nordmenn er glad i å starte dagen med en kaffe (og fortsette med jevnlig påfyll utover dagen), er ingen hemmelighet. I Norge drikker vi i snitt fire kopper daglig, noe som plasserer oss i verdenstoppen når det gjelder kaffekonsum.

Kaffemaskinen er sannsynligvis ikke det du automatisk tenker på når du hører ordet «bakteriefelle». Likevel kan det være lurt å rengjøre en ekstra gang på et spesielt sted.

Samler seg bakterier

Vinter betyr økt forekomst av forkjølelse, influensa, covid og andre smittsomme sykdommer. Da er det spesielt viktig å være nøye med å vaske over overflater, på samme måte som vi gjør med hendene våre. På den måten bidrar vi til å bremse smittespredningen av virus og sykdommer i den kalde tiden.

Å rengjøre gulv, kjøkkenbenk og baderom er rutine i de fleste hjem, men har du tenkt på at det finnes utallige små overflater som trenger vask vel så ofte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer