Solkrem

Kan barn bruke solkrem for voksne - og omvendt?

- Barnesolkremer er ofte mer vannfaste, sier hudlege Ernst Veer til KK.

SOLKREM: Kan hele familien benytte seg av én og samme solkrem? FOTO: NTB
SOLKREM: Kan hele familien benytte seg av én og samme solkrem? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Så fort solen titter frem, er det viktig å huske på å beskytte ansikt og kropp med solkrem.

Dette gjelder for både store og små, og er viktig uansett om man «bare skal» en kort tur i solen - UV-strålene er kraftige, og kan bidra både til flere rynker, solskader og i verste fall hudkreft.

Men det finnes heldigvis et hav av solkrem-merker og solkrem-typer, som er laget spesielt for å beskytte både barn og voksne i solen - men er det sånn at barnesolkrem kun kan brukes av barn - og omvendt?

Forskjell i filtere

Vi har snakket med hudlege Ernst Veer ved Agder hud AS, som sier til KK at barn kan bruke voksensolkrem, og voksne kan bruke barnesolkrem. Men at forskjellen ligger i bruk av filtre i kremen.

- Faktorbeskyttelsen er like effektiv på barnehud som på voksenhud. Der man ser forskjeller mellom barnesolkrem og voksensolkrem, er mest i bruken av ulike filtre.

- I barnesolkrem finner man oftere fysiske filtre i motsetning til voksensolkremer, hvor man sjelden finner fysiske filtre (som sinkoksid og titanoksid). Barnesolkremer er også ofte mer vannfaste, forklarer hudlege Veer til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer