Jernmangel

Kan blodpuddingen være på vei tilbake?

100 gram inneholder fire ganger mer jern enn en biff, ifølge ekspert.

TRADISJONELL RETT: Blodpudding trenger ikke være kjedelig. Det fins mange spennende og smakfulle tips som kan friste oss til å få i oss denne næringsrike puddingen. Her servert med en lekker grønn salat og pinjekjerner.  Foto: StockFood
TRADISJONELL RETT: Blodpudding trenger ikke være kjedelig. Det fins mange spennende og smakfulle tips som kan friste oss til å få i oss denne næringsrike puddingen. Her servert med en lekker grønn salat og pinjekjerner. Foto: StockFood Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nei, blodpudding er kanskje ikke førstevalget vårt når det gjelder middagsmat. Men vi bør kanskje la oss overbevise? For serveringstipsene er mange, og den er stappfull av næringsstoffer. Rune Rødbotten, kjøttforsker i matforskningsinstituttet Nofima, håper nordmenn igjen vil finne plass til mer innmat, som for eksempel blodpudding, på middagsbordet.

- Jeg både håper og tror på en bedre utnyttelse av hele dyret, for i dag går mye næringsrik innmat til spille. Det vil si den som anvendes som dyrefôr istedenfor menneskemat, sier forskeren.

Ifølge Rødbotten var det vanlig å utnytte hele dyret ved slakting i en tid da vi hadde små ressurser i Norge, noe som er svært bærekraftig. Men senere år med god råd og overflod har sendt blodpuddingen i glemmeboken.

Det er uheldig, skal vi tro ekspertene. LES OGSÅ: Hodepine kan skyldes jernmangel

Full av næringsstoffer

Kjøttforskeren tror økt bevissthet for bedre utnyttelse av matråvarer kan føre til at blodpuddingen igjen blir populær. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer