Nei, blodpudding er kanskje ikke førstevalget vårt når det gjelder middagsmat. Men vi bør kanskje la oss overbevise? For serveringstipsene er mange, og den er stappfull av næringsstoffer. Rune Rødbotten, kjøttforsker i matforskningsinstituttet Nofima, håper nordmenn igjen vil finne plass til mer innmat, som for eksempel blodpudding, på middagsbordet.
- Jeg både håper og tror på en bedre utnyttelse av hele dyret, for i dag går mye næringsrik innmat til spille. Det vil si den som anvendes som dyrefôr istedenfor menneskemat, sier forskeren.
Ifølge Rødbotten var det vanlig å utnytte hele dyret ved slakting i en tid da vi hadde små ressurser i Norge, noe som er svært bærekraftig. Men senere år med god råd og overflod har sendt blodpuddingen i glemmeboken.
Det er uheldig, skal vi tro ekspertene. LES OGSÅ: Hodepine kan skyldes jernmangel
Full av næringsstoffer
Kjøttforskeren tror økt bevissthet for bedre utnyttelse av matråvarer kan føre til at blodpuddingen igjen blir populær.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger