
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Når du blir eldre forfaller ikke bare kroppen gradvis, men også hjernen.
Men visste du at en av nøklene til langsommere hjernealdring kan være å få i seg dette mineralet, som fins naturlig i en rekke matvarer?
Vi snakker om magnesium, mineralet som er viktig for en rekke funksjoner i kroppen vår, og som mange generelt får i seg for lite av.
Kanskje når forskere nå mener det også har betydning for hjernehelsa vår, er det en ekstra god grunn til å få i seg mer av mineralet?
Magnesium bra for hjernens funksjoner
Men alderen forfaller hjernen gradvis, men hvor raskt det går kan blant annet påvirkes av hva man spiser, viser forskning fra Australian National University. De har sett på sammenhengen mellom det folk spiser, og hvordan hjernen eldes, skriver Illustrert Vitenskap.
I sin studie fant forskerne en klar og målbar sammenheng mellom økt magnesium-inntak og en saktere nedbrytning av hjernen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger