Treningssko:

Kan du bruke samme sko til både løping og styrketrening?

For å få mest mulig ut av treningen, og for å oppnå bedre kontroll, kan det være lurt å investere i forskjellige sko, til ulike treningsformer.

TRENINGSSKO: Hvor mange par treningssko bør man egentlig eie? FOTO: NTB Scanpix
TRENINGSSKO: Hvor mange par treningssko bør man egentlig eie? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du noen gang lurt på hvilke sko du egentlig burde bruke under trening? Eller har du kanskje ikke tenkt så mye på det, og brukt de samme skoene til alle slags aktiviteter? Riktig valg kan være mer avgjørende enn du tror.

– Foten vår er like kompleks som den er genial! 25 prosent av alle bein i kroppen sitter i føttene, hvor de sammen med et stort antall sener og muskler skal sørge for et finmekanisk samspill, slik at vi klarer å bevege oss lett gjennom hverdag og trening, forklarer Anders Knudsen, som er osteopat/fysioterapeut ved Stadionpark Klinikken i Stavanger.

Fra naturens side er vi skapt for å gå barbeint i skog og mark – føttene legger grunnlaget for bevegelsene vi gjør.

– Dette er dog svært upraktisk for de fleste, spesielt i Norge på vinterstid, derfor er det lurt å være kritiske til valget av sko, forklarer han.

LES OGSÅ: De vanligste plagene under trening – og hvordan du unngår dem

Hva er viktig når du skal velge joggesko?

Valg av joggesko bør stemme overens med løpsmengden og løpestilen din. Folk flest anbefales å kjøpe joggesko med stabil hælkappe, med god demp og en såle med godt grep under.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.