Arbeidsliv og coronaviruset

Kan du tvinges tilbake på jobb selv om du er redd for smitte?

Det enkle svaret er ja. Men om ikke arbeidsgiver tar ansvar for å hindre spredning av coronavirus på arbeidsplassen, kan du ha rett på lønn for å holde deg hjemme.

SMITTEVERN PÅ ARBEIDSPLASSEN: Det kan være ulike årsaker til at man ønsker å holde seg hjemme for å unngå coronasmitte på arbeidsplassen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
SMITTEVERN PÅ ARBEIDSPLASSEN: Det kan være ulike årsaker til at man ønsker å holde seg hjemme for å unngå coronasmitte på arbeidsplassen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Permitteringer eller hjemmekontor er blitt en hverdag for svært mange. Men hvordan blir det når de som har vært permitterte eller hatt hjemmekontor blir bedt om å komme tilbake på jobben?

Noen arbeidstakere kan være bekymret for å gå på jobben, enten fordi de er i risikogruppa selv, eller fordi de har familie i en risikogruppe.

Er det mulig å holde seg hjemme?

– Utgangspunktet er at du skal møte på jobb og gjøre jobben slik arbeidskontrakten sier. Du har ikke rett til å selv vurdere om du av helsemessige årsaker eller fordi du er bekymret bør holde deg borte fra arbeidsplassen, sier Margrethe Meder, avdelingsdirektør ved NHOs advokattjenester, til Vi.no.

Vurdering av lege

Ifølge Meder kan arbeidsgiver kreve at du kommer på jobb som normalt. Det er også arbeidsgiver som bestemmer om og i hvilket omfang det kan benyttes hjemmekontor. Du kan ikke selv bestemme at du skal ha hjemmekontor selv om det er teknisk mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.