Karriere

Kan en rød genser ødelegge hele jobbintervjuet?

Ekspertene gir deg tips til hvordan du kan forberede deg best mulig, og har svart på 5 vanlige spørsmål om jobbintervju.

JOBBINTERVJU: Det er mye å tenke på før et jobbintervju. Noen ting bør du være obs på. FOTO: NTB Scanpix
JOBBINTERVJU: Det er mye å tenke på før et jobbintervju. Noen ting bør du være obs på. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Et jobbintervju kan for mange være en stressende opplevelse. Kanskje er du redd for å si noe feil, at du skal bli for nervøs, eller at du rett og slett ikke gir et bra nok førsteinntrykk (psst.. Du gjør nok et mye bedre førsteinntrykk enn du tror!)

Mental trener Astrid Lauritzen ved dinmentaltrener.no forteller at det er mange som kontakter henne når de skal på jobbintervju. De trenger ofte hjelp til å forberede seg, og utfordringer som ofte går igjen hos de som kontakter henne er:

NervøsitetFrykt for å ikke svare rett på spørsmålBekymring for å ikke få gitt et godt inntrykkLite selvtillit og lite tro på at de skal få jobben.

Det er altså veldig normalt å være nervøs eller usikker før et jobbintervju. Og også helt naturlig:

- Å gjennomføre et jobbintervju kan for veldig mange virke både krevende og skremmende, og dette er følelser som er helt naturlig når vi jobber mot et mål som betyr noe for oss, sier Lauritzen til KK.

Skal du i et intervju for drømmejobben din er det jo ikke rart at du er nervøs for å ikke gi et godt førsteinntrykk. Men som alle andre prestasjoner vil det være en fordel å gå inn på intervjuet med en god følelse i kroppen, understreker Lauritzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer