Vekt:

- Kan gi økt misnøye med egen kropp

Professor advarer mot ny TikTok-trend som går ut på å vise at samme vekt kan se forskjellig ut.

VEKT: TikTok fokuserer på vekt og kropp i viral trend som har pågått de siste månedene. Den hylles av brukerne, men ekspertene er skeptiske. Foto: NTB
VEKT: TikTok fokuserer på vekt og kropp i viral trend som har pågått de siste månedene. Den hylles av brukerne, men ekspertene er skeptiske. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte ting er det liksom «ikke lov» å spørre om – og hvor mye noen veier kan trone høyt oppe på den listen. Men TikTok, som vanligvis serverer oss alt fra nyttige hacks til tidstyveri-videoer av søte dyr, og alt fra sminke-tutorials til boktips, er tydeligvis ikke like følsom overfor spørsmålet.

Det føles jo som om det aller meste mellom himmel og jord har trendet på TikTok allerede, men den siste tiden har det vært dags for å finne frem vekta og dele «my _actual_ weight».

Hvem som startet trenden er foreløpig godt begravet i emneknaggenes dyp, men trenden oppfordrer i kjent «challenge»-stil til å vise kroppen sin og hva man veier for å bevise hvordan vekt ser ulikt ut på ulike folk.

Til tross for at trenden hylles av flere blant de over 12 000 videoene som i skrivende stund har blitt laget i denne forbindelse, mener kroppsbildeeksperten at det er en lite gunstig trend.

– Vi har ingen dokumentasjon på at dette kan være positivt, men det er en del studier som viser at denne typen sammenligning øker kroppsfokus og misnøye med egen kropp, fasong og vekt, sier kroppsbildeekspert og professor i idrettsvitenskap ved Universitetet i sørøst-Norge, Solfrid Bratland-Sanda, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer