Skrekkfilm:

- Kan lære oss å håndterer stress

Eksperter mener skrekkfilmer kan ruste oss mot stress og frykt i hverdagen.

SKREKK: Hvorfor utsetter vi oss selv - frivillig - for skrekk og engstelse gjennom skrekkfilmer? FOTO: NTB
SKREKK: Hvorfor utsetter vi oss selv - frivillig - for skrekk og engstelse gjennom skrekkfilmer? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Er du fan av skrekkfilmer? Noen unngår alle typer underholdning som inneholder elementer av skrekk og lidelse, mens andre simpelthen elsker følelsen av å la seg skremme (mens de er trygge i sofaen eller i kinosalen, så klart).

Hvis du er en skrekkfilmentusiast som også har mye stress i livet, er denne artikkelen noe for deg: Eksperter tror nemlig at skrekkfilmer kan hjelpe oss med å takle stress og engstelse i hverdagen bedre!

Helsenettmagasinet Healthline snakket nylig med Andrew Scahill, professor ved the University of Colorado Denver, og psykoterapeut Kurt Oaklee, om hvordan skrekkfilmer faktisk kan hjelpe oss til å takle stress i det «virkelige liv».

De kaller det scream therapy. Men hva tenker norsk forsker? Kan skrekkfilmer virkelig være veien å gå hvis vi vil redusere stress og engstelse i hverdagen?

- Kan fungere som eksponeringsterapi

At skrekkfilmer kan være bra for oss, er stikk i strid med hva man trodde før. På 30-tallet var man heller bekymret for hvordan skrekkfilmer kunne påvirke oss negativt, spesielt barn:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer