Angst

- Kan man le bort angsten, spurte Marit

Så startet hun instagramkontoen @angst.humor.

ANGST: Marit Morch Olsen Marit startet en instagramkonto om angst og humor for å bidra til å normalisere holdninger til angst og psykiske lidelser. FOTO: Privat
ANGST: Marit Morch Olsen Marit startet en instagramkonto om angst og humor for å bidra til å normalisere holdninger til angst og psykiske lidelser. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

«Kan humor kurere angstlidelser? Vet ikke, men det kan i alle fall ikke skade.»

Disse ordene står i velkomstteksten på Instagramkontoen @angst.humor. Den har på kort tid fått over 10 000 følgere, og vokser for hver dag.

Eieren av instagramkontoen, Marit Morch Olsen (38) fra Trondheim, trodde aldri i sin villeste fantasi at hun kunne nå ut til så mange med sitt budskap om å bruke humor som «medisin» mot angst.

- Jeg har alltid brukt mye humor i livet, og derfor blir det naturlig for meg og også bruke det på temaene angst og annen sykdom.

Instagramkontoen ble født i november 2018 etter at Marit ble inspirert av en god idé.

- Jeg gikk til behandling hos en psykomotorisk fysioterapeut på den tiden, og brukte som vanlig selvironi om min egen situasjon. Behandleren tullet en gang med at jeg burde starte med «angst-standup.» Dette, og noen andre faktorer, inspirerte meg til å starte instagramkontoen.

Med sin nye instagramkonto hadde Marit et ønske om å bidra til å normalisere holdninger til angst og psykiske lidelser.

- Det er mye tøys på siden min, men også mange seriøse innspill og refleksjoner. Jeg håper og tror at begge deler bidrar til mer kunnskap og forståelse, og dermed færre fordommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer