Mensdisken:

Kan mensdisken være et alternativ for norske kvinner?

Produsentene lover et produkt som er bedre enn tamponger og som du kan ha sex med. Hva sier norsk ekspertise?

MENSDISK: De siste årene har det kommet flere nye produkter for kvinner med mensen, det siste nye er mensdisken, men funker den? FOTO: Flex company
MENSDISK: De siste årene har det kommet flere nye produkter for kvinner med mensen, det siste nye er mensdisken, men funker den? FOTO: Flex company Vis mer
Publisert

Mange tvilte på menskoppen da den kom, men det viste seg å være et marked for den. Mensdisken, som er siste nye mensbeskyttelse, er mensen-beskyttelsen som kan brukes under sex, hevder produsentene. Men mensen-sex eller ei, er dette en nymotens oppfinnelse vi nødig vil gå glipp av?

Britt-Ingjerd Nesheim, professor emeritus i fødselshjelp og kvinnesykdommer ved Kvinneklinikken i Oslo samt styreleder i Sex og samfunn, har ikke hørt om mensdisken før.

Jeg har ikke hørt om det før. Aner ikke hvor godt det vil virke, det vil si om det lekker blod ut. Men ellers måtte jeg faktisk flire, for det ser akkurat ut som, og sitter på akkurat samme måten som et godt, gammeldags pessar. Litt spermiedrepende krem på, så kan det brukes som prevensjon, sier Nesheim.

Kari Hilde Juvkam, spesialist og godkjent veileder i allmennmedisin, som har skrevet bøker om gynekologi og er opptatt av å gi relevant helseinformasjon til kvinner, får lignende assosiasjoner til produktet.

– Artig! Flex ser ut som et pessar som tidligere ble brukt som prevensjon. Den kom i ulike diametere og ble tilpasset hver enkelt og var til flergangsbruk, sier Juvkam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer