Sexlyst:

Kan menstruasjonssyklusen påvirke sexlysten?

Noen kvinner opplever økt lyst under eggløsningstiden.

SEXLYST: Sexlysten kan svinge, men kan det ha noe med syklusen å gjøre? FOTO: NTB
SEXLYST: Sexlysten kan svinge, men kan det ha noe med syklusen å gjøre? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du har helt sikkert opplevd at sexlysten svinger. Det er veldig vanlig å oppleve at den er lavere i noen perioder og høyere i andre.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er manglende seksuell lyst det vanligste seksuelle problemet blant kvinner. NHI skriver at årsaker til dette kan være relasjonelle problemer til partner, sykdom, medisiner, endringer i hormonmengden, og mange krav knyttet til ulike roller i hverdagen.

Det er altså mye som påvirker lysten. Kanskje er du en av dem som har opplevd at den også kan variere avhengig av hvor i menstruasjonssyklusen du er? Syklusen byr jo på mange symptomer, både kroppslige og mentale, men kan den egentlig påvirke sexlysten?

Kan oppleve mer sexlyst under eggløsning

KK har pratet med sexolog Siv Gamnes om sammenhengen mellom sexlyst og menstruasjonssyklus. Hun understreker først og fremst at det er helt normalt at sexlysten varierer. Hvor ofte vi ønsker og orker å ha sex kan avhenge av stressnivå, sykdom, livsstil og tidligere erfaringer. Hvorvidt menstruasjonssyklusen påvirker sexlysten er individuelt, men Gamnes sier at man kan trekke noen paralleller til syklus og lyst i dyreverdenen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer