Ølgjær:

Kan ølgjær sette fart på hårveksten?

- For de aller fleste vil et sunt kosthold være mer enn nok.

B-VITAMINER: B-vitaminer er viktige for hår, hud og negler, men vil det hjelpe å ta tilskudd av det? FOTO: NTB
B-VITAMINER: B-vitaminer er viktige for hår, hud og negler, men vil det hjelpe å ta tilskudd av det? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi er vel ikke de eneste som har googlet «hvordan få håret til å vokse raskere»? Ett av svarene som dukker opp, er tilskudd av b-vitaminer, for eksempel i form av ølgjær. Spesielt på diverse forumer er det flere som etterspør erfaringer med ølgjær, og noen kan fortelle at de opplevde å få både lengre hår og sterkere negler.

Ølgjær er en type sopp som brukes under ølbrygging. Overskuddsproduksjon av ølgjær selges blant annet som kosttilskudd, gjerne i en blanding med druesukker. Det kan for eksempel inntas i pulverform utrørt i vann, melk eller juice.

Ølgjær sies å kunne gi oss mer energi og styrke hårvekst, og det har et høyt proteininnhold. Dette høres jo fantastisk ut - men hva tenker egentlig ekspertene om dette pulveret?

Rikt på proteiner og b-vitaminer

Heidi Ramfjord, som er ernæringsspesialist ved Kost for livet, forteller til KK at ølgjær er proteinrikt, og proteiner er kroppens byggeklosser også når det gjelder hår, hud og negler:

- Det er også rikt på vitamin B, et vitamin som er med å styrke ovennevnte. Pass på å innta vann som tørstedrikk så har dette også en god innvirkning, sier Ramfjord til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer