Hvordan sove bedre

Kan riktig sovestilling gi bedre søvn?

Spesielt dersom du har ryggplager, kan én sovestilling være å foretrekke.

SENG, MADRASS OG PUTER: Foretrukket sovestilling kan være individuelt - men både riktig madrass og bruk av puter kan gi deg bedre søvn. Foto: Shutterstock/NTB
SENG, MADRASS OG PUTER: Foretrukket sovestilling kan være individuelt - men både riktig madrass og bruk av puter kan gi deg bedre søvn. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

God søvn er viktig for så mangt, og hvilken sovestilling vi foretrekker varierer gjerne fra person til person.

Siri Waage, senterkoordinator ved Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer i Bergen, sier derimot til Vi.no at det generelt ikke er noen konkret anbefaling for hvilken sovestilling som gir best søvnkvalitet.

- Foretrukket sovestilling vil være individuelt og flere faktorer kan spille inn på om søvnkvaliteten oppleves som god, sier Waage.

Sliter du med smerter i rygg eller nakke, kan det likevel være noen sovestillinger som gjør at enkelte sovestillinger er å foretrekke.

Ryggplager? Sov på ryggen

- Har du smerter i muskel- og skjelettsystemet og bør ha liten trykkbelastning på ryggsøyle og nakke, kan ryggleie være å foretrekke, sier Waage.

Det kan også være smart å bruke puter som hjelpemiddel: Hvis du liker å sove på siden kan du legge en pute mellom beina dine, det skal hjelpe mot vond rygg. Liker du å sove på ryggen kan en pute under korsryggen være lurt, har ortopedisk kirurg Charla Fischer uttalt til det britiske nettstedet Popsugar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer