Slapp hud:

Kan styrketrening stramme opp huden?

Huden er veldig elastisk, men i noen tilfeller setter slapp hud seg etter store vekttap.

STRAMME OPP HUD MED TRENING: - Det er ikke mulig å trene bort overflødig hud, men huden er elastisk. Etter en graviditet trekker huden seg ofte fint tilbake, man må bare ta tiden til hjelp, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
STRAMME OPP HUD MED TRENING: - Det er ikke mulig å trene bort overflødig hud, men huden er elastisk. Etter en graviditet trekker huden seg ofte fint tilbake, man må bare ta tiden til hjelp, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alder, livsstil, vektøkning, vekttap, tidligere gjennomførte operasjoner og graviditeter kan endre utseendet på magen. Det er ikke uvanlig at store vekttap og graviditeter fører til slapp og overflødig hud, og det kan gjøre at magen oppfattes som større enn den er.

- Det er ikke mulig å trene bort overflødig hud, men huden er elastisk. Etter en graviditet trekker huden seg ofte fint tilbake, man må bare ta tiden til hjelp, sier Thea Helene Danielsen, som er utdannet sykepleier med fordypning i ernæring, sertifisert personlig trener og jobber som fitness- og kostholdscoach hos FleXikost og Oslo PT Studio.

Personer som har vært overvektige og som har gått ned veldig mange kilo, kan oppleve at huden er slapp og henger. Særlig etter raske vekttap. Det er oftest ikke mulig å trene det bort.

- Huden er veldig elastisk, og de færreste opplever å få så slapp hud med mindre de har vært veldig overvektige. Det kommer også an på alder og hvor lenge de har vært overvektige, forklarer hun.

LES OGSÅ: Øvelsene som er gull for armene dine

- Du kan ikke fikse overflødig hud, arr og strekkmerker selv

Det er mye du selv kan gjøre for å endre utseendet på magen, som slanking og styrketrening, men det vil dessverre ikke hjelpe noe særlig på akkurat overflødig hud, mener dr. Tom Inge Ørner, som er spesialist i plastisk kirurgi ved Plastikkirurg1 i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer