Mensen

- Kan være svært hensiktsmessig med tanke på resultater

Det kan faktisk bli en ekstra effektiv treningsøkt.

KAN VÆRE EFFEKTIVT: Trening når du har mensen kan faktisk være ekstra effektivt, ifølge en ny, svensk studie.  Foto: Scanpix
KAN VÆRE EFFEKTIVT: Trening når du har mensen kan faktisk være ekstra effektivt, ifølge en ny, svensk studie. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen plages dessverre mer med mensenplager enn andre. Blør du mye og får veldig store smerter, bør du sjekke hva som kan være grunnen hos legen, men ellers er det store variasjoner i hvordan vi har det i de første dagene av syklusen. For noen av oss er det ikke særlig fristende å gjøre noe annet enn å krølle seg opp i sofaen med en kopp te og en sjokoladebit, og da er det selvfølgelig lite i veien for å gjøre nettopp det.

Men har du noen gang tenkt på at treningseffekten kan påvirkes av hvor du er i menstruasjonssyklusen din?

- Hvordan menstruasjonssyklusen vår påvirker oss er høyst individuelt. Noen merker den veldig godt, mens andre merker lite, Silje Mariela Westby, som driver treningsstudio i Oslo, spesialiserer seg som styrkecoach for jenter, og driver siljemariela.com. 

- Det skal også sies at p-pillebrukere gjerne merker mindre til syklussymptomene enn jenter som ikke bruker hormonell prevensjon, fortsetter hun.

LES OGSÅ: I en ny kampanjevideo vil Libresse bryte tabuer rundt menstruasjon

Tåler mest i den første fasen av syklusen

En gjennomsnittlig menstruasjonssyklus varer i mellom 26 og 35 dager, og vanligvis i 28. Westby forteller at syklusen består av to hovedfaser; follikkelfasen og lutealfasen. Førstnevnte varer fra første til 14. dag, altså fra du får mensen og to uker frem i tid, mens sistnevnte varer fra dag 15. til siste dag i syklusen, dag 28. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer