Halloumi:

Kan vi erstatte kjøtt med ost?

- Halloumi er en super ost, men vær obs på at den er veldig salt og fet, sier ernæringsfysiologer.

PERFEKT PÅ GRILLEN: Konsistensen til halloumi gjør den super å grille. FOTO: NTB Scanpix
PERFEKT PÅ GRILLEN: Konsistensen til halloumi gjør den super å grille. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Du har garantert hørt om - og smakt - halloumi? Osten, som er smakfull og har en litt gummiaktig konsistens, stammer tradisjonelt fra Kypros og lages med fåremelk, geitemelk eller kumelk.

Osten brukes gjerne som kjøtterstatning i diverse matretter, du har helt sikkert hørt om den populære halloumiburgeren? Fordi osten er så fast og kan stekes og grilles uten at den smelter, fungerer den fint som kjøtterstatning. Men som de fleste andre oster inneholder den en del fett, så hvor sunt er det egentlig å spise halloumi ofte?

Proteinrik, men fet og salt

Som med mange andre matvarer finnes det både fordeler og ulemper ved å spise halloumi. Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog, skribent og yogalærer, forteller at halloumi er en super ost, men at den er veldig salt og fet.

- Proteininnholdet er som en biff, men der stopper også likheten, sier Arsky til KK.

Fordi mange erstatter kjøtt med halloumi, er osten et bra valg for å dekke proteinbehovet vårt. Arsky trekker også frem at det beste med halloumien er at den gir masse kalsium, som er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt, men hun mener du burde være litt forsiktig med inntaket:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer