Trene bryst:

Kan vi trene puppene våre spretne igjen? Dette sier ekspertene!

Du kan hverken trene dem mindre eller større, men du kan stramme opp LITT.

TRENE BRYST: Trening har nok liten effekt på puppene dine - både den ene og andre veien.  Foto: Scanpix
TRENE BRYST: Trening har nok liten effekt på puppene dine - både den ene og andre veien. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trening er bra for det meste og sammen med et sunt kosthold kan det nok sies å være en av de viktigste reseptfrie medisinene som finnes. Selv om de fleste av oss nok trener for bedre helse, er det liten tvil om at mange også tenker litt på utseende. Å slutte å trene er sjeldent en løsning, men noen er likevel litt bekymret for de to attributtene som en gang i tiden sto rett opp ut fra brystkassa, ifølge personlig trener Julie Rafoss.

- Jeg får en del spørsmål om dette og det finnes uten tvil mye myter. Mange tror at styrketrening automatisk fjerner puppene, forteller Rafoss.

- Det skjer ikke ut av det blå, påpeker hun videre.

LES OGSÅ: Bør løpere trene styrke?

Puppene påvirkes av kaloribalansen

Sølve Sundrehagen er personlig trener og driver Treningslyst.no og treningsstudioet Telesprek. Også han mener pupper og trening er lite å bekymre seg over.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det ikke finnes en eneste negativ innvirkning på kroppen med gjennomtenkt og tilpasset trening. Verken kondisjonstrening eller styrketrening, sier han.

Han forteller at det skjer relativt lite med puppene våre når vi begynner å trene, men at de kan bli litt mindre om man er på kaloriunderskudd.

STYRKER RYGG OG BRYST: Pushups er en fin øvelse for både rygg og bryst. Foto: Scanpix
STYRKER RYGG OG BRYST: Pushups er en fin øvelse for både rygg og bryst. Foto: Scanpix Vis mer

- Fett er fett og øker du aktivitetsnivået, samt senker inntaket av kalorier, så forsvinner det mer fra kroppen. Siden punkt-slanking er umulig så kan jo også brystene reduseres noe, sier han.

Puppene våre består altså i stor grad av fett og dette fettet vil som med alt annet fett på kroppen – det være seg på rumpe, lår, mage eller armer – kunne minke om kaloriinntaket ditt er lavere enn forbruket. Det betyr altså at puppene ikke forsvinner av trening noe mer enn noen andre deler av kroppen vil det, men de vil kunne bli mindre om fettmassen går ned fordi aktivitetsnivået går opp uten at kaloriinntaket gjør det samme.

- Egentlig er det veldig enkelt - mister du fettmasse så vil brystene reduseres i størrelse, akkurat som at resten av kroppen blir mindre når fettmassen reduseres, sier Rafoss.

Du kan trene dem litt strammere

Men kan du gjøre dem større? Igjen – de består av fett – så for at puppene skal bli større, må fettmassen opp. Hvordan fettet fordeles på kroppen varierer så hverken vektoppgang eller vektnedgang kan garantere store eller små pupper, men den eneste måten å faktisk få større pupper er altså å gå opp i vekt. Trening kan med andre ord ikke hjelpe deg med det.

- Du kan absolutt oppnå større brystmuskler, men det er fettvevet som utgjør mesteparten av volumet på et kvinnebryst med mindre man er rippet for kroppsfett.

Det trening imidlertid kan gjøre er å stramme dem opp litt, fordi du har muskler under puppene. Hvilken effekt trening har på puppene dine, kommer an på hvordan du trener.

- Hva som skjer kommer an på hva som skjer i kroppen. Bygger du brystmuskler så vil brystet kunne føles strammere. Om du reduserer fettprosenten så vil brystene bli mindre fordi de består av fettvev. Om du både bygger brystmuskler og går ned i fettmasse så vil du bli strammere i brystområdet og få mindre bryster.

LES OGSÅ: Dette er den beste treningen mot vond rygg

Tren ryggen for spretne pupper

Om du skulle ønske deg et lite puppeløft, kan det dessuten være en god idé å gjøre øvelser på motsatt side av kroppen, har Helle Bornstein i Smart Trening tidligere fortalt KK.no.

- Jeg vil anbefale å trene brystmuskulatur og rygg, og da øvre del av rygg spesielt. Å trene rygg er viktig for at du får en god holdning og bærer puppene bra, har hun forklart:

- Rett rygg gir løft i puppene, og ved å bære dem riktig får du automatisk et løft.

Det er imidlertid heller ikke sånn at du med trening kan unngå helt at puppene henger litt. Denne oppstrammingseffekten er ikke nok til å sloss mot blant annet genene dine.

- Økning av brystmuskulaturen og rygg kan i hvert fall bedre holdningen, noe som gjør at brystene ser flottere ut på kroppen. God holdning ser alltid bra ut, sier Sundrehagen.

Det er med andre ord litt puppehjelp i trening, men ikke mulig å påvirke dem så voldsomt. Det er dog heller ikke så mye å bekymre seg for, spør du oss. Som Sundrehagen sier;

- Pupper er flotte enten de henger, står, er brede, eller smale.

LES OGSÅ: Dette er kjendisenes beste treningsøvelser

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer