Katie Darling i Louisiana

Katie (36) brukte egen fødevideo i valgkampanje

«Tiden er inne for en ny generasjon ledere», sier den engasjerte og uredde 36-åringen.

HAR FÅTT NOK: Katie Darling mener helsevesenet må bedres i delstaten Louisiana og viser sin egen fødefilm for å tydeliggjøre hvor viktig helsevesenet er. FOTO: Skjermdump valgkampvideo/@katie4louisiana
HAR FÅTT NOK: Katie Darling mener helsevesenet må bedres i delstaten Louisiana og viser sin egen fødefilm for å tydeliggjøre hvor viktig helsevesenet er. FOTO: Skjermdump valgkampvideo/@katie4louisiana Vis mer
Publisert

En Louisiana-kandidat for den amerikanske kongressen valgte en unormal tilnærming da hun skulle lansere sin kampanjefilm. Katie Darling (36) er med i valgkampen bare få måneder etter fødsel. Det ønsket hun å bruke til sin fordel.

I sommer ble hun mor til en sønn. Det var ikke før 36-åringen var gravid i syvende måned at hun bestemte seg for å stille som valgkandidat. Beslutningen ble tatt i kjølvannet av at USAs høyesterett avgjorde at det er opp til hver enkelt delstat om de skal forby abort eller ikke.

I Louisiana er abort forbudt uavhengig av hva graviditeten skyldes – det er ingen unntak om det skyldes voldtekt eller incest, ifølge New York Times' oversikt.

Nå vil Darling få en endring på politikken som angår kvinnehelse og få flere mødre inn i Kongressen.

– Barna våre fortjener bedre

I kampanjevideoen beskrives familiens liv på en gård i Louisiana, og grunnen til at Darling ønsker å gå til valgkamp mot den sittende republikaneren Steve Scalise (56). Hun mener det trengs en ny generasjon til makten for å endre politikken i delstaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer