Katie Darling i Louisiana

Katie (36) brukte egen fødevideo i valgkampanje

«Tiden er inne for en ny generasjon ledere», sier den engasjerte og uredde 36-åringen.

HAR FÅTT NOK: Katie Darling mener helsevesenet må bedres i delstaten Louisiana og viser sin egen fødefilm for å tydeliggjøre hvor viktig helsevesenet er. FOTO: Skjermdump valgkampvideo/@katie4louisiana
HAR FÅTT NOK: Katie Darling mener helsevesenet må bedres i delstaten Louisiana og viser sin egen fødefilm for å tydeliggjøre hvor viktig helsevesenet er. FOTO: Skjermdump valgkampvideo/@katie4louisiana Vis mer
Publisert

En Louisiana-kandidat for den amerikanske kongressen valgte en unormal tilnærming da hun skulle lansere sin kampanjefilm. Katie Darling (36) er med i valgkampen bare få måneder etter fødsel. Det ønsket hun å bruke til sin fordel.

I sommer ble hun mor til en sønn. Det var ikke før 36-åringen var gravid i syvende måned at hun bestemte seg for å stille som valgkandidat. Beslutningen ble tatt i kjølvannet av at USAs høyesterett avgjorde at det er opp til hver enkelt delstat om de skal forby abort eller ikke.

I Louisiana er abort forbudt uavhengig av hva graviditeten skyldes – det er ingen unntak om det skyldes voldtekt eller incest, ifølge New York Times' oversikt.

Nå vil Darling få en endring på politikken som angår kvinnehelse og få flere mødre inn i Kongressen.

– Barna våre fortjener bedre

I kampanjevideoen beskrives familiens liv på en gård i Louisiana, og grunnen til at Darling ønsker å gå til valgkamp mot den sittende republikaneren Steve Scalise (56). Hun mener det trengs en ny generasjon til makten for å endre politikken i delstaten.

Darling klarte ikke la være å engasjere seg da abortspørsmålet blusset opp igjen i USA. Da høyesteretts beslutning falt i juni, gjorde hun seg klar for valgkamp i delstaten.

Av 50 delstater i USA, ligger Louisiana helt nederst når det gjelder kriminalitet, på 48. plass på utdanning og 46. plass når det kommer til helsevesenet.

«Jeg stiller som Kongresskandidat for å stoppe at vi ligger på bunnen, fordi barna våre fortjener bedre,» sier den engasjerte tobarnsmoren.

STILLER TIL VALG: Katie var gravid i syvende måned da hun bestemte seg for at nok er nok, og stilte til valg for et bedre helsesystem med større fokus på abort og generell kvinnehelse. FOTO: Skjermdump/Katie4Louisiana.com
STILLER TIL VALG: Katie var gravid i syvende måned da hun bestemte seg for at nok er nok, og stilte til valg for et bedre helsesystem med større fokus på abort og generell kvinnehelse. FOTO: Skjermdump/Katie4Louisiana.com Vis mer

En motstemme

Darling ønsker å være en motstemme til nåværende kandidat i Kongressen. Hun jobber til vanlig med å organisere kompliserte helsejournaler for sykepleiere – som hun mener gjør en enestående og undervurdert innsats.

Nå jobber hun for å gjøre en forandring i delstaten. Og nettopp derfor ønsker hun å sette helsevesenets arbeid, kvinners helse og abort på agendaen ved å vise seg selv i en naturlig og ekte situasjon som så mange kvinner opplever.

Louisiana er en konservativ delstat, og at en politiker viser frem sin egen fødevideo i en valgkampanje virker kontroversielt for mange.

«Dette er ekte for meg,» sier hun i videoen, og fra fødestua ser vi at hun har mye smerter før sønnen til slutt blir lagt på brystet hennes. Det er et stort øyeblikk for henne, og for alle som opplever det samme. Derfor synes hun det er viktig å bli tatt godt vare på i helsevesenet, og mener at delstaten må jobbe for å bedre og styrke helsevesenet sitt.

Uansett utfall av valgkampen har Darling skapt overskrifter og reaksjoner med en kontroversiell valgkampanje, som av mange blir hyllet og gir håp.

«Tiden er inne for en ny generasjon ledere», sier den engasjerte og uredde 36-åringen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer