Kuttet alkoholen

Kinga (37) var utbrent og fikk angst - så kuttet hun alkohol

- Det ble mange runder med opphetede forklaringer.

KUTTET ALKOHOLEN: Kinga drakk bare i sosiale lag, men hun kjente på mange gode helseeffekter da hun kuttet alkoholen for syv år siden. FOTO: Réka Iffiú
KUTTET ALKOHOLEN: Kinga drakk bare i sosiale lag, men hun kjente på mange gode helseeffekter da hun kuttet alkoholen for syv år siden. FOTO: Réka Iffiú Vis mer
Publisert

– De viktigste helseeffektene ved å leve alkoholfritt er at jeg har mer tid og energi til folk jeg er glad i og til arbeidet jeg driver med. Jeg er mer til stede i selskap der kvalitetstid er i fokus og gode samtaler blir prioritert - som vi, ikke minst, husker etterpå.

Det forteller Kinga Iffiú (37) til KK. For syv år siden kuttet hun alkoholen, og helsegevinstene av dette valget er store - selv om hun ikke drakk spesielt ofte.

Søvnrutinen er balansert, forteller Kinga, og ukens rytme blir ikke lenger forstyrret av bølgene fra fyllesyken: Smertene i hodet, irritasjon i magen eller halsen, fylleangst og dårlig samvittighet.

– Som konsekvens føler jeg meg roligere og i bedre humør, jeg kjenner på mer stabilitet og mindre angst generelt.

– Ville vise at jeg ikke var så sjenert som de tror

Før hun sluttet med alkohol, var Kinga en «sosial drikker».

I dag bor hun alene i en rolig og grønn krok av Oslo, og hun bruker mye av tiden sin i marka med hengekøye og med familien sin - Kinga er en aktiv tante til tre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.