Vekttap

Kjæresteparet kuttet ut kaffen - gikk ned 90 kilo

En januarmorgen innså ekteparet Stephanie og Brandon at nok var nok.

VEKTTAP: Siden januar 2020 har ekteparet Brandon og Stephanie Engblom gått ned til sammen 90 kilo. FOTO: Privat / Instagram
VEKTTAP: Siden januar 2020 har ekteparet Brandon og Stephanie Engblom gått ned til sammen 90 kilo. FOTO: Privat / Instagram Vis mer
Publisert

En januarmorgen i 2020 tittet den 25 år gamle Minnesota-kvinnen Stephanie Engblom seg i speilet, og gremmet seg over det hun så.

En usunn livsstil hadde fått den unge fotografen til å bikke nesten 140 kilo. Noe måtte gjøres. Også advokat-ektemannen Brandon Engblom følte det samme. Han hadde nettopp blitt diagnostisert med søvnapné, og kroppen føltes tung og uhåndterlig.

- Nå er vi virkelig på vårt absolutt mest nedrige punkt i livet. Vi må ta tak i oss selv og gjøre endringer, dersom vi skal leve et langt, lykkelig og sunt liv sammen, og kanskje en dag starte på familielivet, konkluderte ekteparet foran speilet.

Første steg på denne livsendringskursen ble å se på inntaket av mat og drikke. Et av de første tiltakene de bestemte seg for å gjøre var å kutte ut den vanlige, sukkerholdige kaffen de pleide å drikke flere ganger om dagen.

- Jeg drikker fremdeles kaffe, men dette handlet først og fremst om å bytte til lavkalori-alternativer. Jeg elsker latte, men i stedet for helmelk, sjokolade og sirup, drikker jeg nå kun med mandelmelk og espresso, forklarer den tidligere baristaen Stephanie til nettstedet Today.

Også favorittmåltider som pizza og taco er fremdeles en del av helgekosen for ekteparet Engblom, men da med en sunnere vri.

Trening står selvfølgelig også på dagsagendaen, og er en viktig del av vekttap-prosessen. Da handler det ikke bare om å være på gymmen, men også se på husvask, gåtur og lufting av hund som en del av treningsrutinene.

Det er de små tiltakene, som utgjør det store bildet, skal vi tro ekteparet fra Minnesota.

- Jeg har vært overvektig hele livet

Begge har tidligere testet ut diverse jojo-dietter, uten særlig langvarig resultater. Nå derimot, handlet det om å gjøre små, levelige endringer i hverdagen, som kunne gi gode resultater over tid.

- Jeg har vært overvektig hele livet. Men denne endringen var noe jeg ønsket at skulle vedvare resten av livet slik at vi for én gang skyld kan komme oss ut av dette gamet, forklarer 25-åringen til Today.

Den knallharde jobbingen har gitt resultater i form av drastisk vektnedgang, men også styrket forholdet. Stephanie har i løpet av 10 måneder gått ned over 50 kilo, mens Brandon har gått ned i underkant av 40 kilo.

I et innlegg på Instagram-profilen sin som har over 13 000 følgere, påpeker hun viktigheten med å ha en partner å utføre en slik livsstilsendring med.

«Jeg kan ikke få sagt nok hvor viktig det er å ha et godt støtteapparat rundt en, eller noen/noe som holder deg ansvarlig. Det å ha gjort sunne forandrigner sammen med partneren min har tusen prosent bidratt til vår suksess så langt. Vi er så mye sterkere når vi gjør dette sammen - vi holder hverandre i sjakk og sier ifra dersom det er nødvendig».

Stephanie har lagt ut flere inspirerende bilder fra vektnedgangsprosessen på sin Instagram-profil, og også mange før-og-etter-bilder. I innleggene gir hun uttrykk for at hun ikke kjenner seg selv igjen på fotografiene.

14. oktober nådde hun et symbolsk mål, da hun nådde 211 pound (altså 95 kilo).

«I januar ga jeg uttrykk for at jeg ønsket å nå målet om å veie 95 kilo mot slutten av året ... dette målet nådde jeg i dag morges. Jeg gråt. Jeg lo. Jeg gråt litt til. Jeg stirret på meg selv i speilet, og kunne ikke tro på hva jeg så; i løpet av 8 og en halv måned har jeg klart å gå ned 50 kilo. Når jeg ser meg selv i øynene klarer jeg nesten ikke å kjenne meg selv igjen».

«Ansiktet mitt er mindre. Håret mitt er kortere. Øynene mine er større. Jeg ER annerledes. Måten jeg bærer meg selv på er annerledes. Tankegangen min er annerledes. Jeg er sterkere. Jeg har mer selvtillit. Jeg er lykkelig. Og jeg er så gira på å starte på det neste kapitlet av livet. Alt herfra og ut er uoppdaget territorium. Jeg har ikke vært under 95 kilo siden jeg gikk på ungdomsskolen. I dag, når jeg nå skriver dette, er jeg 25 år og tar endelig tilbake livet mitt. Og jeg gjør det for meg selv».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer