Slankeprodukter

Kjappe løsninger virker sjeldent, men hvem kan du skylde på?

- Hadde alle disse produktene virket like godt som reklamen hevder, ville de vært på resept for lengst, sier Forbrukerrådet.

SLANKING: Det finnes mange slankeprodukter som skal hjelpe deg ned i vekt, men kan du klage hvis de ikke funker? Foto: Shutterstock / Sandra Besic
SLANKING: Det finnes mange slankeprodukter som skal hjelpe deg ned i vekt, men kan du klage hvis de ikke funker? Foto: Shutterstock / Sandra Besic Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss kommer til å spise mye godt i jula – man skal jo kose seg. Men når kalenderen bikker over til et nytt år vil også mange av oss sitte igjen med litt dårlig samvittighet for all denne kosen. 

Det er ikke uten grunn at nyåret er høysesong for slanking, og mens noen løper ned til nærmeste treningssenter, velger andre å sette i gang en diett. Det finnes tross alt mange ulike slankeprodukter i ulike former, og alle lover de å kunne hjelpe deg med å gå ned i vekt. Det er vel verdt et forsøk?

For hvis slankeproduktet ikke gjør deg slankere, da kan du vel klage?

LES OGSÅ: Norske kvinner tar avføringsmidler for å gå ned i vekt

Ikke lett å bevise 

– Juridisk sett kan man ha klagerett, men det kan være vanskelig å dokumentere om det skyldes manglende effekt av slankeproduktene, eller om man kanskje har hygget seg med ekstra mat og drikke, særlig i julen, sier forbrukerservicedirektør Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet, til KK.no.

Hun mener det ligger i vår natur at vi liker å tro på enkle løsninger, men dessverre er det ikke så enkelt i virkeligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer