Seksuell helse

Kjemper for rett til dobbeltrom på sykehjem

Mange eldre voksne har et godt og aktivt sexliv. Nå setter organisasjonen Sex og Politikk voksnes seksuelle helse på agendaen.

GOD SEKSUELL HELSE: Eldre og voksnes seksuelle helse blir nedprioritert og glemt, mener Sex og politikk. Foto: NTB Shutterstock
GOD SEKSUELL HELSE: Eldre og voksnes seksuelle helse blir nedprioritert og glemt, mener Sex og politikk. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Er et seksuelt liv kun forbeholdt de unge? Nei, mener organisasjonen Sex og Politikk som nå setter eldre og seksuell helse på agendaen, ifølge en pressemelding fra organisasjonen.

I sitt nye policy-dokument tar organisasjonen opp disse temaene: Rett til dobbeltrom på sykehjem, vern mot seksuelle overgrep, rett til tilgang til seksuelle hjelpemidler og at alle har rett på seksuell helse også mot livets slutt.

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

«Aldring og seksuell helse» blir nå et nytt satsingsområde for organisasjonen.

- Svært mange eldre voksne har et godt og aktivt sexliv, men eldre voksnes seksuelle helse blir nedprioritert og «glemt» av alt fra helsevesen og pårørende, til politikere og media, uttaler Tore Aasheim, seniorrådgiver og prosjektansvarlig for Sex og Politikks prosjekt «Eldre og seksuell helse», i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer