Abort i USA

Kjendisene raser etter abortdom: «Jeg er vettskremt»

Taylor Swift og Michelle Obama holder ikke igjen på meningene sine om opphevingen av amerikanske kvinners rett til abort.

FEMINIST: Taylor Swift sier det som det er og nå er hun vettskremt etter den nye abort-avgjørelsen. FOTO: NTB
FEMINIST: Taylor Swift sier det som det er og nå er hun vettskremt etter den nye abort-avgjørelsen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Fredag kveld falt høyesteretts avgjørelse om å oppheve dommen som ivaretar kvinners rett til selvbestemt abort i USA. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Dommen «Roe v. Wade» som er navngitt etter en sak i 1973 har beskyttet kvinners rett til abort på nasjonalt nivå i nærmere 50 år. Nå er det opp til hver enkelt delstat å bestemme hvilke lover som skal gjelde for selvbestemt abort.

Omtrent halvparten av statene ligger an til å forby eller stramme inn abortloven betraktelig. 16 stater har eller skal forby abort helt.

KK har tidligere skrevet om flere kjendiser som åpner opp om sine abortopplevelser for å understreke hvor viktig retten til selvbestemt abort er.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Angrep på grunnleggende frihet

Flere kjendiser har nå gått ut og fortalt hvor forferdelig de opplever opphevingen av dommen. Ekteparet Michelle og Barack Obama er blant dem som har uttalt seg om saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer