Puls

Kjenner du din anaerobe terskel?

Svært nyttig for deg som ønsker å få mest mulig ut av treningen.

ANAEROB TERSKEL: - Det «knekkpunket» hvor produksjonen av melkesyre blir større enn det musklene klarer å eliminere, kalles den anaerobe terskelen, forteller treningseksperten, Tessa Sørensen. Foto: crdjan - Fotolia
ANAEROB TERSKEL: - Det «knekkpunket» hvor produksjonen av melkesyre blir større enn det musklene klarer å eliminere, kalles den anaerobe terskelen, forteller treningseksperten, Tessa Sørensen. Foto: crdjan - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du hørt om noe kalt anerobe terskel?

De fleste har fra tid til annen opplevd å ha en dårlig dag på trening, men hva er det som skjer når det føles ut som nesten alt stivner?

Vel, dette har med den anerobe terskelen din å gjøre, og dersom du vet litt mer om denne så kan det hjelpe deg til å få mer ut av treningen og yte bedre.

LES OGSÅ: Nå er du ekstra utsatt for løpeskader

Den høyeste arbeidsbelastningen kroppen tåler

Selv om det bare er noen ganger du virkelig får kjenne på melkesyren, så er det slik at muskulaturen din produserer melkesyre kontinuerlig.

- Det «knekkpunket» hvor produksjonen av melkesyre blir større enn det musklene klarer å eliminere, kalles den anaerobe terskelen, forteller Tessa Sørensen, personlig trener og forfatter som driver nettsiden Tessasorensen.no.

Melkesyre - også kalt laktat, oppstår når musklene jobber svært hardt og krever større inntak av okygen enn det du klarer å gi. Musklene må da bruke en annen vei for å lage energi og den veien fører til opphopning av laktat (melkesyre). Miljøet i cellene blir surt og du føler at du «stivner».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer