Sprukne hæler

Kjerringrådet som gjør vondt verre

Grønnsåpe, bakepulver, sitron eller yoghurt? Tipsene er mange, men ikke alle gjør føttene dine en tjeneste. Ett kjerringråd får likevel fotterapeutens godkjenning.

GRØNNSÅPE? Nei, ikke bruk grønnsåpe, sier fotterapeuten. Denne trekker ut fuktigheten i huden, og bør holdes langt unna føttene. Foto: NTB/Shutterstock
GRØNNSÅPE? Nei, ikke bruk grønnsåpe, sier fotterapeuten. Denne trekker ut fuktigheten i huden, og bør holdes langt unna føttene. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Ikke bruk grønnsåpe slik mange fortsatt gjør, sier en engasjert Kathrine Rosenberg, autorisert fotterapeut og nestleder i Fotterapeutforbundet.

- Ved betente tånegler kan medisinsk grønnsåpe riktignok ha en viss effekt, men folk bruker gjerne den de vasker gulvene med. Denne trekker ut fuktigheten i huden, ergo bør den holdes langt unna føttene.

Det nærmer seg sandalsesong, og føttene dine ligner kanskje et tørkeområde sør for Sahara. Lekkert er det ikke, men huden som har det med å sprekke opp på hælene er ofte mer enn et kosmetisk problem.

- Sprekkene kan gå helt ned i lærhuden og bli ordentlig vonde. De kan også bli infiserte, fordi det gjerne oppstår et fuktig miljø i dem, der mikroorganismer trives. Dette gjør det vanskeligere for dem å gro. Sprukne hæler kan med andre ord være en inngangsport for bakterier - sopp kan også oppstå - derfor er det viktig å få hjelp før problemet blir for stort, påpeker Rosenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer