Treningstrender

KK tester ny trening: - Noe ganske annet enn alt annet!

En gammel, klassisk treningsform har gjort comeback, og KK måtte selvfølgelig teste den nye, intensive varianten.

TRENINGSTRENDER: KK-journalister Silje Helgesen og Ida Bergersen tester den gamle treningsformen i ny drakt. Foto: Privat
TRENINGSTRENDER: KK-journalister Silje Helgesen og Ida Bergersen tester den gamle treningsformen i ny drakt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Ulike treningsformer kommer og går, og en gammel kjenning har nå gjort et «sensasjonelt comeback» ifølge Sebastian Kvarme, kommunikasjonssjef i SATS. Pilates har fått et skikkelig oppsving hos SATS, med 49,1 prosent økning av antall deltakere første halvdel av 2023, sammenlignet med første halvår i 2022.

Pilates er en helhetlig treningsmetode med fokus på styrke, fleksibilitet, kroppsholdning og konsentrasjon. Treningsformen kombinerer pusteøvelser med kontrollerte og bevisste bevegelser for å forbedre kjernemuskulaturen og kroppens funksjonalitet. Pilates passer for alle, og kan tilpasses individuelle behov.

SATS forventer at besøkstallene vil øke utover høsten. To nye pilates-konsepter har blitt lansert den siste tiden: Pilates HIIT og Hot Pilates HIIT. KK fikk tilbud om å teste Pilates HIIT – som er en intervalltime basert på pilates-øvelser og prinsipper.

Pilates HIIT passer for de som liker pilates, styrketrening og litt mer intensiv intervalltrening. Det kreves ingen forkunnskaper.

Vanskelig å prioritere

KK-journalist Silje begynte så smått å trene pilates for to år siden, gjennom ulike gruppetimer på SATS. For det meste har det gått i klassisk pilates, i tillegg til en del timer som heter «power pilates», som går ut på de samme pilates-prinsippene, men samtidig inneholder mer ren styrketrening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.