Søvn:

KK testet de 5 vanligste søvntipsene: Disse funket best!

Helena og Aleksandra var lei av ikke å få sove. I to uker testet de ut ekspertenes søvnråd. Noen virket bedre enn andre.

ÆRLIGHET VARER LENGST: Da vi hadde tatt dette bildet tok vi en nap (BARE 30 minutter) FOTO: Privat
ÆRLIGHET VARER LENGST: Da vi hadde tatt dette bildet tok vi en nap (BARE 30 minutter) FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det er vel ikke noe som er mer frustrerende enn å vri seg fra side til side, snu dyna og puta, for så å bli liggende opp ned i senga uten å få sove?

På et tidspunkt minner temperaturen under dyna om heten på Granca, og det oppstår et akutt behov for sjokklufting av føtter. Etter at føttene har vært på avkjøling og er tilbake i posisjon, tar det nøyaktig to minutter før de sparker av seg dyna igjen. Våre føtter har tilbrakt hele sitt natteliv utenfor dundyna, med mindre vi har sett skrekkfilm. Da holdes alle lemmer i ro.

Vi er lei av å ikke få sove, og bestemte oss derfor for å følge fem råd i håp om å få en bedre nattesøvn.

1. Legge bort mobiltelefonen en time før du skal legge deg

Søvnekspert Ståle Pallesen sier til KK at det aller beste for nattesøvnen er å droppe skjermer den siste timen før man legger seg. Det kan også være en fordel for søvnen å redusere bruken to timer før leggetid. Dette bør du gjøre fordi lyset fra skjermen blant annet påvirker evnen til å sovne. Lyset vil forvirre døgnrytmen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer