Popcorn

KK.no-redaksjonen har testet høstens popcornnyheter

- Oi, denne hadde smash-effekten!

POPCORNNYHETER: KK.no-redaksjonen har testet høstens popcornnyheter. I denne saken får du vite hvilken som vant på smak og næringsinnhold.  Foto: KK
POPCORNNYHETER: KK.no-redaksjonen har testet høstens popcornnyheter. I denne saken får du vite hvilken som vant på smak og næringsinnhold. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er nesten alle de nye mat- og drikkevarene kommet på plass i butikkene (pssst, her finner du en stor oversikt over alle høstens nyheter!), og i den anledning har vi i samarbeid med Dagbladets matjournalist testet et knippe av dem. Denne uken har vi tatt for oss alle popcornnyhetene – som det var overraskende mange av i høst!

Når det gjelder de ferdigpoppede nyhetene, har Sørlandschips lansert Poppa Popcorn i smakene søtt & salt og havsalt, mens Maarud har lansert Gourmet popcorn med havsalt og olivenolje, og Gourmet popcorn med smørsmak. I testen har vi også tatt med Maaruds gode gamle Ekstra store popcorn salt for å sammenligne smak og så videre. På micropopcorn fronten, kommer Maarud med Ekstra store popcorn salt, søtt og ekte smør – alle uten palmeolje. Hurra!  

Slik testet vi: Vi har vurdert lukt, smak, konsistens, og hvordan produktet lever opp til forventningene eller påstandene fra pakken. I tillegg har vi fått Karoline Steenbuch Lied, som er fagansvarlig for kosthold og ernæring i Grete Roede AS, til å ta en titt på næringsinnholdet til de syv nye popcornvariantene. Nedenfor finner du resultatet! 

LES OGSÅ: Popcorn-trikset du må prøve

Ferdigpoppet popcorn: - Oi, denne hadde smash-effekten! 

Sørlandschips Poppa Popcorn Søtt og Salt: Det første vi la merke til var at popcornet hadde en kunstig lukt – det luktet liksom ikke popcorn! I tillegg glinset de av sukker. Fargen og størrelsen på popcornet var fin, men de smakte ikke særlig godt. Nesten som søtt og salt sukkerspinn. Popcornet ble imidlertid bedre og bedre jo lengre ned i posen vi kom. «Denne hadde smash-effekt», var en av kommentarene fra testdeltakerne. Fin crunch, men altfor mye sukker! Terningkast 3. 

Sørlandschips Poppa Popcorn Havsalt: Denne luktet helt ok. Utseendet var fint, lignet på vanlig popcorn. Smaken var imidlertid ikke noe å skryte av. Hvor i alle dager er havsaltet de lover på pakningen? Popcornet hadde en vond ettersmak av riskaker. Nei, ikke godt! Når det er sagt likte vi utseendet til posen, eksklusivt design, nesten som et bloggerpopcorn. Terningkast 2. 

Maarud Ekstra store popcorn salt (ikke ny): Dette var noen utrolig flotte popcorn med en perfekt farge! Godt luktet de også. Men ikke som popcornet man får servert på kino. Smaken er god, perfekt mengde salt. De var ikke så crunchy som vi kunne ønske, og egentlig ikke så store? Terningkast 4. 

Maarud Gourmet havsalt og olivenolje: Søt pose, ikke noe særlig god lukt, nesten som gammel olivenolje. Disse popcornene hadde en mørkere farge enn alle de andre nyhetene, så nesten ut som de var brent. Fin form, akkurat som de lover - «mushroom style». De var harde å tygge og smakte ikke særlig godt. «De smaker billig olje», sa en av dem som testet. Da vi sjekket ingredienslisten viste det seg at denne deilige olivenoljen som var avbildet på pakningen var solsikkeolje, rapsolje og olivenolje. Terningkast 1. 

Maarud Gourmet smørsmak: Disse luktet kunstig smør. Noen av oss syntes de smakte ganske godt, mens andre syntes de var grusomme: «Denne smaker som gammel Melange, æsj!». Dette var ikke som smørpopcornet man får på kino, smaken kom liksom ikke godt nok frem. Grei mengde salt. Helt ok popcorn, ikke noe vi ville kjøpt igjen. Terningkast 2. 

LES OGSÅ: Er popcorn en antioksidantbombe?

Micropopcorn: - Hæ, noen av popcornene har blå flekker?! 

Maarud Ekstra store popcorn salt uten palmeolje: Luktet himmelsk, akkurat slik ferskt popcorn skal lukte. Fin farge, god crunh, herlig smak, men litt for lite salt. «Dette er ekte popcorn». Vi ville mye heller kjøpt dette enn gourmet popcornet. Terningkast 5. (Best i test!)

Maarud Ekstra store popcorn søtt uten palmeolje: «Oi, disse luktet søtt, nesten som vanilje!». Etter mye om og men kom vi frem til at den nypoppa posen ikke luktet vanilje, men vafler. «Men hva i alle dager, noen av popcornene har blå flekker?». Vi var fryktelig usikre på om dette var meningen eller ikke, og etter å ha tatt en titt i posen viste det seg at de blå flekkene stammet fra limet som holder den igjen – skikkelig udigg! Ikke smakte de godt heller, og gud for et kliss i posen. Disse gikk rett i søpla. Terningkast 1. 

Maarud Ekstra store popcorn ekte smør uten palmeolje: «God lukt, oser av smør! Disse ga meg virkelig «the american feeling». Fargen på popcornet var ikke som forventet, nesten litt sitrongult. Formen og konsistensen var fin, men smaken var dessverre en STOR skuffelse. Det smakte kun et hint av dette ekte smøret de lover på posen. Ikke å anbefale hvis du er fan av smørpopcorn. Terningkast 3. 

LES OGSÅ: Hvilken type salt snacks er «sunnest»?

Dette mener eksperten om popcornnyhetene 

Steenbuch Lied forteller at det har dukket opp en rekke popcornvarianter på markedet den siste tiden, og av popcornet som er med i denne testen er det egentlig ingen som utpeker seg, og som kommer best ut med tanke på næringsinnhold. 

- Hvis man ser på saltinnhold er det stort sett likt innhold i dem alle sammen, og det varierer mellom 1,6 gram per 100 gram og 1,9 gram. Med unntak av typen Ekstra store popcorn med søtt. Den har ikke noe salt i seg, men den har til gjengjeld 17 gram sukkerarter per 100 gram, mens alle de andre har cirka 1 gram.

Når det kommer til kaloriinnhold er det ifølge eksperten ikke enorme forskjeller, det varierer mellom 400 til 500 kcal per 100 gram. 

- Når det gjelder innhold av mettet fett (som absolutt ikke er bra for oss, sjekk hvorfor her!), kommer Sørlandschips Poppa Popcorn søtt og salt «best» ut med 1,4 gram per 100 gram, etterfulgt av Gourmet popcorn med smørsmak som har 1,9 gram per 100 gram. 

- Ekstra store popcorn med ekte smør kommer «verst» ut med 5,3 gram per 100 gram. Pluss for Gourmet popcorn med havsalt og olivenolje, samt Gourmet popcorn med smørsmak som opplyser om fiberinnhold, som er høyt! Flere opplyser også at de ikke inneholder palmeolje, som er bra. Sørlandschips Poppa Popcorn får pluss for opplysninger om innhold av sunne fettyper, sier hun og legger til: 

- Men når det gjelder Sørlandschips sin søtt og salt bør man nok være ekstra oppmerksom på den uheldige kombinasjonen av salt og søtt. For denne inneholder, som det sier seg selv, både salt og søtt. Den andre søte varianten hadde nesten ikke noe salt i seg. 

Til info: Aller Media er deleier i Grete Roede AS.

Følg med på Instagram-en vår @kk_nett, så får du stadig hint om hva som skjer på siten vår!

En video publisert av KK.NO (@kk_nett)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer