Naturlig Skjønnhetspleie

KKs journalist Birgitte kuttet ut sjampoen

- Da en på jobben spurte om jeg hadde glemt å vaske ut balsamen, bar det rett hjem til sjampoflaska igjen. All kred til de som får det til, men det var virkelig ikke noe for meg.

GRØNN PLEIE: Journalist Åslaug Birgitte Græsvold har testst naturlig skjønnhetspleie. Resultatet var noe blandet. Foto: Astrid Waller
GRØNN PLEIE: Journalist Åslaug Birgitte Græsvold har testst naturlig skjønnhetspleie. Resultatet var noe blandet. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har begynt med no poo.

– No … poo..? Så det betyr at du ikke … altså når du går på do så …? Venninnen min så på meg som om jeg hadde mistet vettet fullstendig.

– No SHAMpoo! Jeg har slutta med sjampo, forklarte jeg.

Et lite øyeblikk så hun lettet ut, men ble raskt skeptisk igjen. 

– Bruker du ikke sjampo? Men hvordan blir du ren, da? Lukter du ikke? Hvorfor gjør du det egentlig?

LES OGSÅ: Glem Botox - naturlig oppstramming er det nye nå

Bare for å si det med én gang. Det har vært øyeblikk da jeg har spurt meg selv om det samme: Hvorfor gjør jeg det her? Min vei inn i den naturlige og hjemmelagde hygiene- og kroppspleietrenden har nemlig ikke vært en udelt suksess.

No poo. Olivenoljebehandlinger. Kokosolje på tennene, kakao på øyelokkene og avocado i håret. Den grønne hudpleiebølgen har vært med oss noen år.

The NPD Group, et markeds- og trend-analysebyrå som opererer i over 20 land, observerte i 2015 det de kaller et vendepunkt for skjønnhetsindustrien. Da registrerte de for første gang at duftsalg lå høyere enn salg av hudpleieprodukter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer