Klatring:

- Klatring fører til utvikling av utholdenhet, økt styrke og smidighet

Noe å teste ut denne sommeren?

KLATRING: Klatring kan deles inn i to hovedkategorier; tauklatring og buldring. FOTO: NTB Scanpix
KLATRING: Klatring kan deles inn i to hovedkategorier; tauklatring og buldring. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klatring er en aktivitet de fleste kanskje forbinder med risikosport i bratte fjellvegger. Men klatring trenger absolutt ikke å være like ekstremt som overnatting i hengende telt flere tusen meter over bakken. For visste du at det faktisk kan være en utrolig effektiv treningsform - som absolutt alle kan gjøre?

Ikke bare er klatring god trening for både overkropp og grepsstyrke, men det styrker også kjernemusklatur, balanse, smidighet og utholdenhet. I tillegg er det mentalt utfordrende, sosialt og ikke minst: veldig morsomt!

Eier av Godtrening AS og Cand.Scient. ved Norges Idrettshøyskole, Guri Brekke, sier til KK at man som mosjonist har mye å tjene på å velge seg en allsidig aktivitet - og at klatring fint kan være den treningsformen man prioriterer.

- Klatring fører til utvikling av utholdenhet, noe økt styrke og smidighet. Foregår klatringen utendørs vil man i tillegg få bonus av sollyset, sier Brekke.

LES OGSÅ: - Dette er en av de aller smarteste måtene å trene på for dem som ønsker å stramme opp

Må supplementeres

Hun mener likevel at klatring alene kan gi minimale endringer om målet er å øke muskelmasse og forbedre kondisjonen. Det kan derfor være lurt å velge flere aktiviteter ved siden av som har en effekt på disse punktene - for eksempel løping, svømming, sykling eller styrketrening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer